weby pro nejsevernější čechy

Čtyřlístek, Bambule a Sametky – 2013. Tři sbory, jeden koncert.

Konec školního roku postihl i umělecké školy a takový společný koncert je jeho příjemné ukončení. Ve varnsdorfském Starokatolickém kostele se ve středu 26. června 2013 pod hlavičkou ZUŠ Varnsdorf konal koncert hned tří sborů naráz – Čtyřlístku, Bambulí a Sametek.

Hudební uskupení jsou už v nadpisu seřazena věkově vzestupně, takže od roztomilých hlásků maličkých Čtyřlístků se postoupilo ke stále jemným, ale přeci jen už vyspělejším hlasům Sametek. A aby vás to nemátlo, i v Sametkách mají své čestné místo hoši. Začátek líbezných kostelních tónů byl na 17 hodin a vstupné jaksepatří dobrovolné.

Jako první vystoupily Sametky, jimž patřil i závěr akce. Pod vedením Kateřiny Müllerové zazpívaly dohromady šest písní, přičemž čeština u nich ale neměla výsadní místo, takže byla k slyšení slova především cizokrajná. Nutno se zmínit především o první písni, která svým duchovním nádechem naprosto zapadla. Originálně zpracovaná se zdála býti píseň Metsa Telegram, která jednu z umělkyň zcela odrovnala.

Po Sametkách se představil nejmladší Čtyřlístek dirigovaný Taťanou Mikušovou. Členové tohoto sboru si často pohrávali s názorným znázorněním zpívaných písniček či s rozličným hudebním doprovodem. Píseň Cirkus rámus, zpívaná jako první, se v tomto provedení vyžívala nejvíce. Avšak Bambule po nich zpívající si pozornost diváků uměly přilákat taktéž. Profláklá Statistika od Svěráka a Uhlíře nebo Změním se od Emila Hradeckého donutily celý kostel k přitakávajícímu tleskání. Bambule měla na svědomí Veronika Matysová.

Své místo si našla společná píseň Bambulí a Sametek ze seriálu Bella a Sebestián. Celkově příjemný podvečer, který svými pohotovými fotkami vybarví Ivo Šafus.

Tagy