weby pro nejsevernější čechy

Free Tibet XIV, FOTOREPORT

Čtrnáctý Free Tibet v mikulášovickém Klubu myslím uzavřel letošní festivalovou sezonu. Když pámbu dá, vrátíme se k ní v nějakém obsáhlejším materiálu, teď ale do Mikulášovic. Tak jaký to bylo?
Po našem příjezdu na místo byli jsme poněkud rozpačití, protože Klub vypadal ne úplně zaplněný, ale během večera diváci dorazili v bezmála stejném počtu jako vloni a tak, i s tou výhradou, že bejvalo líp, mohou být asi organizátoři s návštěvou spokojeni a lze odhadnout, protože nikdo se nevěšel, že rozpočet stačil a celá akce skončila tou vytouženou nulou.

Můžeme si lámat hlavu, proč se na podobně vymazlené akce diváci tak těžko shánějí, necháme to ale na dlouhé zimní večery. Hrubým odhadem si však můžeme dovolit zformulovat jednoduchou teorii, že raději sedí doma, pijí bráník z dvoulitrových petlahví a nadávají, že se nic neděje.

Program byl postavený tak, aby si něco našel každý, takže zatímco nás tak trochu minulo vystoupení Koblížků, určených spíš pro náctileté, užili jsme si vystoupení Kurtyzán z ulice číslo dvacet pět (ze kterého je nejvíc fotek) a následný set Toxíků, kteří vzhledem trvajícím zdravotním potížím bubeníka vystupují dost sporadicky.

Další scény nabídly rapery a DJe, hospoda fotbálek.

Na rozdíl od loňska abstinující řidiči ocenili, že bylo možné nechat si uvařit kávu, ale také těžko chápali, že nealko pivo došlo už v devět.

Tak, a tady jsou nějaké fotografie.

Jo, aby zpráva byla kompletní, došlo kolem půlnoci k menší strkanici na prostranství před Klubem. Přivolaní policisté potom odvezli jednoho z výtržníků do cely předběžného zadržení a zahájí úkony trestního řízení. To ovšem, jak nám sdělila tisková mluvčí, až v okamžiku, kdy bude tenhle výtečník schopen výslechu.

Z alkoholu se jak známo občas slepne. Trvale se z něj ale blbne.

Tagy