weby pro nejsevernější čechy

SAMAT Tour 2015

V sobotu 29. srpna 2015 se ve sportovním areálu v Jiřetíně pod Jedlovou konal další ročník cyklistického závodu SAMAT Tour 2015.

Letos to kupodivu vyšlo tak, že jsem zdokumentoval asi úplně všechny starty. Od mrňat kategorie A (A1 – odstrkovadla, A2 – děti do 7 let, A3 – děti do 10 let) přes mládež kategorie B (B1 – holky, B2 – kluci) s odskokem na náměstí do VDF až po dospěláckou kategorii C (C1 – profi, C2 – ženy, C3 – muži). Leč na mém vnímání se zjevně podepsaly stoupající teploty – měl jsem pocit, že moderátor několikrát opakoval, že závod se koná podvanácté, což je i na plakátě v kolečku. V textu plakátu je ovšem uvedeno, že jde o „X. ročník cyklistických závodů Samat Tour pro malé i velké cyklisty“ a na webu je pozvánka na XI. ročník…

Nicméně to jsou jen takové formální blbiny, které na průběh samotných závodů a ochotu sponzorů přispět neměly žádný vliv. Všechno šlapalo, všichni šlapali, závodilo se ostošest. A stále ještě se tahle akce nachází ve stadiu sněhové koule – závodníků přibývá, stejně jako příchozích.

Výsledky se možná někdy objeví tady ->. Já nečekal, byl jsem jen u vyhlašování dětských kategorií, protože od dospěláků jsem vyrážel do Krásné Lípy na Den Českého Švýcarska.

Co se týče historie rok 2013 ->, za rok 2012 pár fotek zde ->, rok 2011 ->

Tagy