weby pro nejsevernější čechy

AleFestivAle 2016

V sobotu 29. října 2016 již po sedmé dorazila do varnsdorfského Kocoura řada pivovarů předvést své umění ve výrobě svrchně kvašených speciálů na tradiční festival AleFestivAle.

Po pravdě – měl jsem letos poměrně velký strach. Malá hala je fuč, ve velké probíhá rekonstrukce, počasí poslední dobou nic moc – co s tím? Mé pochyby se začaly rozplývat pár hodin před konáním, kdy pivovar na svém FB zveřejnil záběry ze stavby obřího stanu na nádvoří.

Nakonec i to počasí vyšlo, takže jsem se mohl vypravit pěšky, abych alespoň něco okusil. Na místě jsem byl nedlouho po otevření areálu a trochu se vyděsil – když jsem vstoupil do stanu, nikde nikdo. V rohu vyhrávala kapela, stánky po stranách připravené, a mezi stoly a lavicemi jen pár sem tam se procházejících návštěvníků. Jenže než jsem si došel do vedlejší pergoly pro něco k jídlu, takřka jsem se zpátky nevešel – najednou tu bylo lidí, že se kolem stanovišť jednotlivých pivovarů skoro nedalo projít.

Ochutnal jsem jen pár vybraných, jak prohlásil můj dočasný spolustolovník – to by u vchodu museli dávat decky a ne třetinky, aby člověk ochutnal vše, co ho zajímá a pamatoval si to. On to řešil tím, že ochutnal a zbytek vylil, já to řešil tak, že jsem po pár kouscích šel raději domů. Takže ani nevím, jak hrála další kapela či se odehrálo ještě něco dalšího. Jen jsem v neděli zaznamenal na FB zprávu o návštěvnickém hlasování: „Třetí místo obsadil Pivovar Permon a jeho White Hopper, druhou příčku zaujal Pivovar Zichovec s Mosaic ALEm a nakonec… Již tradičně se v čele peletonu umístil krásnolipský Pivovar Falkenštejn a jeho Podzimní ALE!“

Předchozí ročníky: rok 2015->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy