weby pro nejsevernější čechy

Vánoční jarmark na BGV 2012

Advent už vbíhá do cílové rovinky a na Biskupském Gymnáziu Varnsdorf se v pátek 21. prosince 2012 uskutečnil tradiční Vánoční jarmark a atmosféra byla přímo vzorová. Po celé budově hrály koledy, vonělo jídlo a rozdávaly se úsměvy. A jen tak mimochodem tam také stihli vytvořit český rekord! Po vstupu na gymnázium každého pohltila tma, jediný zdroj světla byly svíčky. Po pár krocích a schodech se už ale člověk dostal do prvního patra, kde začínal bylo neuvěřitelné množství stánků, lidí a akcí. Koupit jste si mohli vánoční cukroví, bramboráky, uzeniny, muffiny nebo ovoce, které si mohl každý sám namočit do čokoládové fontánky. Vyjmenovávat všechny pokrmy tu nemůžu, jídla tam byla prostě fůra, dokonce i živí kapři v kádích před vchodem.

Počet návštěvníků byl odhadem v řádu stovek, protože i v tak obrovské budově, jako je ta gymnázia, se nedalo hnout. Když už měl návštěvník všeho vzruchu dost, tak v aule byla připravena relax zóna, kde probíhal non-stop kulturně-muzikální program. Speciální místnost byla vyhrazena pro masáže nebo třeba pro děti, kde se zřídil dětský koutek. Kdo chtěl, mohl si koupit lístek do tomboly nebo roztomilé vánoční přání.

Dole v tělocvičně probíhalo vystoupení tanečnic STARS, a děvčata, která jsou součástí této skupiny, zahrnují škálu od těch úplně nejmenších až po 50+. Ale nebylo to jen tancování, jednou se malé holčičky ukázaly jen za oponou a ponožkovými hlavami napodobovaly zpěv z reproduktorů. Podruhé zase přišly dívčice v punčochách, kdy každá měla jen půlku té své a v druhé byla navlečená její kolegyně.

V tělocvičně také proběhl oficiální pokus o český rekord vytvořit největšího Santu z origami. Oficiální návštěvou z agentury Dobrý den z Pelhřimova byl rekord uznán a Varnsdorf se stal zase slavnějším.

Jak bylo napsáno v propozicích, na BGV jsme měli zažít ,,opravdové Vánoce“ a ono fakt jo.

Na webu gymnázia:

Pro někoho Den otevřených dveří, pro dalšího spousta práce, pro jiné odpočinek, rozhodně ale povedená taškařice – Vánoční Jarmark 2012.

Už tomu tak bylo potřetí, a jak se říká, do třetice všeho dobrého. Tisícovka návštěvníků (opravdu poctivě napočítaná) překvapila nejednoho z nás, ale hlavně odměnila více než 200 snaživých studentů BGV, kteří se na tento předvánoční den poctivě připravovali. Napekli, uvařili, vyrobili, ozdobili… především ale prodávali a to ve prospěch nejen našeho keňského studenta Daniela.

Atmosféra od samého vstupu do budovy, kde se prodávali kapři, přes skvěle vyzdobenou tělocvičnu s precizně připravenými STARSkami až po dvě patra školy, byla dechberoucí. Hudebníci vyhrávali, trubači troubili, sboristi zpívali a všichni se náramně bavili, pojídali a popíjeli, co bylo k mání.

Třešničkou na dortu byl úspěšný pokus o zápis do pelhřimovské České knihy rekordů…

Všichni vypadali spokojeně, myslím, že bude i na počtvrté všeho dobrého.

J.N.

Další poznatky a fotky dodává Ivo Šafus:

Pár subjektivních dojmů, přece jen už jsem nějaké ty předchozí ročníky zažil. Lidí plno, myslím, že víc než kdy předtím. Stánků na chodbách tak nějak míň. Třeba dostat se do tělocvičny v době, kdy tam vzduchem létaly STARSky, to byl nadlidský výkon. Všichni kroužili po chodbách i třídách, zdravili se, příjemně se usmívali, klábosili. Jak se máte, vás jsem dlouho neviděl, jéé, vy jste taky všude, usmívej se, fotí nás, néé, mě ne, mě nefoťte, kde budou fotky? Ovšem do peněženek se moc nesahalo (omlouvám se všem, kterým jsem slíbil, že při druhém kolečku a už jsem k nim pak nedorazil).

Ať už tu mládež v poslední den školy donutí kdokoli a cokoli trčet ve třídách do osmé hodiny večerní nad jejich různorodým sortimentem, je to úžasné, milé a hřejivé. Smekám. Tady bydlím, tady to miluju…

Jo, vybrat ze dvou foťáků z cca 1600 fotek desítku reprezentativních fakt bylo nad moje síly, takže sorry, ale tady se snad najde opravdu každý:

Rok 2010 ->

 

Tagy