weby pro nejsevernější čechy

Silvestrovský běh a závod horských kol 2016

Jako už několik let po sobě – poslední dokumentovanou akcí roku se i tentokrát stal varnsdorfský Silvestrovský běh s vloženým závodem horských kol, hodem válečkem a kládou.

Pár novinek oproti předchozím ročníkům – po možném on-line zaregistrování přes městský web (nebo samozřejmě až na místě před startem) fasovali všichni soutěžící čip, zjednodušující sledování a vyhodnocování (a to díky varnsdorfskému TOSu, nejde o zrovna laciný špás). Sice se pár drobných nedostatků našlo, ale už fakt, že byly k dispozici výsledky takřka on-line, svědčí o tom, že šlo o dobrou volbu. A pokud se někomu něco nezdálo, byla k dispozici i cílová kamera. Novinky i na mé straně, chvílemi jsem měl k dispozici dokonce dvě pomocnice, takže i když jsou fotky podepsány mnou, nejsem vždy autorem – třeba ve vodicím autě jsem neseděl já, ale Eliška.

Zima byla tak akorát, silnice pod startovním obloukem byla těsně před prvními starty posypána technickými službami, a pak už to šlo ráz na ráz – od drobotiny, co sotva chodí, po mílaře a pětikilometráře. Samozřejmě se stihlo i zmíněné házení válečkem a kládou, i když tam se mi zdálo, že zájemců nebylo tolik, co bývalo – možná to ale bylo jen tím, že naopak v bězích se mi zdála startovní pole mnohem více obsazená, byť někteří, které bych čekal, jsem nenašel ani na živo, ani dodatečně na fotkách.

Padesátý druhý Silvestrovský běh a jednadvacátý cyklozávod je za námi. Vydržel jsem tentokrát až do úplného konce, čímž jsem se stal spolu s nemnoha takřka posledním mohykánem, protože na poslední sérii vyhlašování už opravdu moc přítomných nezbylo.

Takže ještě za organizátory něco víc o cyklozávodě:

Počasí, čipová časomíra, náklonnost diváků (velké množství diváků, kteří se nebáli povzbudit a zatleskat) – to vše hrálo do karet Silvestrovskému závodu na varnsdorfském náměstí. Jeho součástí byl již po jedenadvacáté závod horských kol. A letos se bylo na co dívat. Na startovním roštu se nakonec sešlo 44 bikerů, mezi nimi v zajímavých kostýmech manželé Lánští, či Holubice na smrku (Mirka Smrčková a Radka Holubářová). Nešlo tedy jen o sportovní výsledek, ale i o zábavu. Všichni závodníci byli v letošním roce puštěni do závodu díky čipům najednou. Na dívky, ženy, žáky, či veterány I čekala kola dvě. Na ostatní – junioři, muži a „čtyřicátníci“ – čekalo kol pět. Nejpočetněji byla obsazena kategorie „čtyřicátníků“ (ročník narození 1976 – 1957), kde se letos sešlo 17 zájemců se zájmem stanout na stupních vítězů.

Výsledky:

2 okruhy – cca 5 km

Starší žáci:

1. místo: Martin Hamada – 12:01 min.

Dívky a ženy (do 40 let):

1. místo: Ivana Loubková – 9:21 min.

2. místo: Nikola Boczanová – 11:21

3. místo: Holubice na smrku – 14:03

Ženy (nad 40 let):

1. místo: Dana Lánská – 15:03 min.

Veteráni I (60 let a více):

1. místo: Herbert Michel – 11:29 min.

2. místo: Andreas Prescher – 12:32

3. místo: Pavel Novák – 12:34

5 okruhů – cca 12,5 km

Junioři:

1. místo: Filip Dirigl – 23:13 min.

2. místo: Matouš Dubovecký – 23:14

3. místo: Filip Srbecký – 24:08

Muži (do 39 let):

1. místo: Libor Bartůněk – 23:11 min.

2. místo: Jan Novota – 23:12

3. místo: Jiří Stránský – 23:14

Veteráni (40-59 let):

1. místo: Jiří Švorc – 23:14 min.

2. místo: David Nejedlý – 23:14

3. místo: Jens Neumann – 23:15

Kompletní výsledky najdete na: www.sportovniservis.cz

I v letošním roce čekal pozávodní gulášek, při prezenci startovní taška, medaile a hodnotné ceny pro vítěze (předával starosta města Ing. Stanislav Horáček), bohatá tombola (losování startovních čísel) i poprvé prize money pro nejlepší tři v absolutním pořadí: Libor Bartůněk, Honza Novota a Filip Dirigl. Je na místě poděkovat organizátorům (Komise pro vzdělávání, tělovýchovu a sport při Městě Varnsdorf, AO Slovan Varnsdorf) a sponzorům akce: Město Varnsdorf, BigShock-Al Namura, Varnsdorfské uzeniny, Cyklosport Bartys.

Václav Zemler

Historie: rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->, rok 2011 ->.

Tagy