weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfem zaduje Vítr z hor [pozvánka na festival a soutěž o volňásky]

V pátek 15/11 začne ve Varnsdorfu další ročník divadelního festivalu, který přiveze pozoruhodná divadelní (a hudební) představení, dramaturgie je poměrně náročná a tak uvidíme jak zareaguje místní publikum. Každopádně dva z vás mohou vyhrát permanentku na všechna představení, která budou na festivalu uvedene, takže potom můžete těm méně odvážným vyprávět o čem to všechno bylo. V pátek odpoledne se můžete vyzpovídat. Specielní zpovědnice bude umístěna před hypersupermegamarketem Albert. Příjdete se, svěříte se co vám v kulturním životě města chybí a budete vyslechnuti. Změní se něco? Třeba ano. Začíná to tím, že budou známá vaše přání.

Večer (pořád 15/11) bude uvedeno představení Antiwords. Dovolím si předpokládat, že znáte Havlovu divadelní hru Audience: Josef Abrahám jako Vaněk a Pavel Landovksý jako sládek; esence socialistické blbosti:

https://youtu.be/nh730CPZMtk

Antiwords jsou replikou na tuhle hru; Tereza Havlíčková a Jindřiška Křivánková se v režii Petra Boháče s ní nijak !nemažou“ a posouvají jí dál, viz recenze v Divadelních novinách:

hlavouni

Image inscenace je směsí stylizace a naturalismu. Performerky se dostavily na scénu v keckách, pánských kalhotách a proletářských bílých tílkách se síťovkami s lahváči v jedné ruce, pod druhou paží s kovově natřenými, realisticky vyvedenými hlavami nadměrné velikosti. S těmito posléze nasazenými hlavovými maskami se performerky stávají klony Leninů či podobných kreatur.

[…]

Performerky po každém výstupu zvednou masku jako hledí a házejí do sebe lahváče, cachtají kolem sebe pivem, a jakkoli i švindlují, musí zápolit s narůstající opilostí.

[…]

Základní obraz je zmar a banalita, o to přilnavější, oč každodennější.Na líci doby Gott, na rubu Havel, na líci Havel, na rubu Gott.

(celý text tady)

Páteční večer v divadle uzavře hudební vystoupení místního rockově — bluesového tria Málek, Rybánský & Valeš, které „zatím nikdo neslyšel)) Takže premiera.

V sobotu (16/11) potom v 19.00 uvidíte JožkaLipnikjebožíčlověkaneumílhát!

Představení Jožkalipnikjebožíčlověkaneumílhát! je součástí podivného, lehce bizarního světa, který vytvořili autoři Vojtěch Mašek a Džian Baban. A možná jej ani nevytvořili, spíš ho jen oživují; jejich mystifikační přístup znemožňuje na tuto otázku jednoznačně odpovědět. (koukněte sem aktualne.cz)

Chcete-li si udělat přesnější představu „vo čem to je“, prostudujte si stránky projektu na facebooku (tady).

teror

A ještě video upoutávka:

https://youtu.be/bmBhDztShXI

I v sobotu se po divadle bude hrát, vystoupí lázeňská (Karlovy Vary/Mariánské Lázně) kapela Obelix.

Vloni jste ji mohli vidět a zatančit si s na její hudbu v Doubici. Ano. Za všechny Gott!!!kapela Boogr.

(Omlouvám se za překlep, obě kapely vede Dan Suchý a zatímco Obelix je spíše funky, Boogr, který bude hrát v sobotu spíše soul — bluesový. Každopádně stojí za vidění).

https://youtu.be/RRHsJQAapKg

Neděle (17/11) bude patřit tanci a dětem.

Nejprve )od 10.300 do 13.00) proběhne tanečně — baletní workshop s Andreou Miltner, ta potom večer představí svůj projekt Tanec magnetické baleríny.

Připravte se na něco takovéhohle:

https://youtu.be/BRBR2NP0sTc

Docela masakr.

A abych nezapomněl, odpoledne vystoupí pro děti Cirkus Anpu.

O představení samotném jsem toho moc nenašel, odkazuju tedy na stránky na fb a na tohle (ne aktuální videjko):

{vimeo}28609733{/vimeo}

Začíná se ve tři odpoledne.

A ještě jak můžete vyhrát permanentku na tuhle akci? Stačí správně odpovědět na otázku, kterou vám položil ředitel divadla Martin Musílek, tedy:

Ke komu obdivně vzhlíží Jožka Lipnik v představení Jožkalipnikjebožíčlověkaneumílhát?

{module vitr13}