weby pro nejsevernější čechy

Taneční show 7 REASONS TO DANCE ve varnsdorfském divadle (a soutěž o dva volňásky)

Ve čtvrtek 28/11/13 v 19.00 bude na programu varnsdorfského divadla taneční show, která měla premieru teprve v uplynulém víkendu. Požádali jsme manažerku souboru, aby nám představení představila. Tedy: Přijďte zažít neobyčejný večer v magickém světě irských skřítků Leprechaunů. V originální irské taneční a akrobatické show s názvem 7 Reasons to Dance si vychutnáte energii irského tance a stepu v podání Rinceoirí [Rinkojrí], v sedmi náladách, které dovedou pořádně zatočit naším životem. My lidé je důvěrně známe, a když na nás přijdou, dokážeme roztančit jakoukoli z nich, ale jak si s nimi poradí irští skřítci Leprechauni? Jsou neposední a jsou pro každou špatnost, takže i pro nápad vydat se mezi lidi a vyzkoušet si, jaké je být ovládán vlastními emocemi, se okamžitě nadchnou.V celovečerním představení vás čeká pestrá podívaná. Hlavní částí jsou samozřejmě oblíbené irské taneční choreografie ať již v měkkých botách, které připomínají svojí ladností balet, nebo dynamický irský step, který diváci milují pro jeho energický rytmus a synchronnost, která, obzvláště v řadě, dokonale vynikne. Něžné i vášnivě vás pohladí moderní jazzový tanec, kterým tanečníci výrazově doplňují scény jednotlivých emocí. Celou show vás provedou svou hravostí irští skřítci, kterým se říká Leprechauni. Jejich pokusy vyzkoušet si lidské nálady vás budou zaručeně bavit. Ať již zamilovaná párová akrobacie, dechberoucí vášnivá čísla na šále či komická vystoupení na hrazdě dodají show nový zajímavý rozměr. Nechybí také světelná show, rozličné efekty a překvapení na závěr. Desítky kostýmů z dílny Michaely Malinové dávají dojmu z emocí a výkonu tanečníků Rinceoirí i akrobatů další rozměr.

O Rinceoirí. Soubor Rinceoirí je nejstarší a nejúspěšnější v České republice a za svou historii představil choreografie i v takových prostorách jako je Kongresové centrum, Tesla aréna Praha či přeplněné náměstí Trafalgar Square v Londýně při oslavách svátku svatého Patricka. Fascinující souhra téměř dvaceti párů nohou a dokonalý rytmus uchvátily i porotu a diváky jedné z televizních talentových show, Rinceoirí se tak dostali až do finále. Tanečníci jsou úspěšní i na mezinárodních soutěžích v sólových tancích, v současné době se ve velkém počtu kvalifikovali na světový šampionát v Londýně 2014 v týmových i sólových tancích. V Praze a Plzni provozuje Rincoierí také vlastní taneční školu pro dětské i dospělé zájemce o irský tanec.

Na tohle představení můžete vyhrát dvě vstupenky, když se zúčastníte naší soutěže.

Původně jsme se chtěli ptát na to, jak se jmenují ti irští skřítci, ale jak uznáte, je to otázka příliš jednoducá, takže nás zajímá, jestli víte, kdy se bude ve varnsdorfském divadle vyhlašovat sportovec roku 2013. Hm?

{module 7 Reasons To Dance}

PS. Dnes se rozhodlo dát varnsdorfské divadlo mimořádný dárek divákům:

Kupte jednu vstupenku do divadla a druhou získejte zdarma!
Rinceoirí – 7 Reasons To Dance
Pro diváky jsme přichystali dárek. Při zakoupení jedné vstupenky na irskou taneční show Rinceoirí – 7 Reasons To Dance ve čtvrtek 28. listopadu v 19 hodin získáte druhou vstupenku zdarma. Vstupenky lze zakoupit pouze v Městském divadle Varnsdorf.
Akce platí do vyprodání sálu.