weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfská halovka 2013

A je to tady. Opakování s novou číslovkou v letopočtu začíná. Když se podíváte na loňský rok 2012, tak nějak budete dopředu vědět, co nás čeká v tom roce letošním… V neděli 13. ledna 2013 to byla letošní Varnsdorfská halovka.
Podle letáku se mělo ve sportovní hale začínat v 9 hodin, pro mne naštěstí nabral program mírný skluz, takže i přes mé zpoždění jsem v klidu stihl nástup soutěžících a přidělování startovních čísel. Na tribuně se tou dobou krčili pouhopouzí tři návštěvníci.

První se létají sestavy, u nichž brzy zjišťuji, že jsem pako a měl jsem si raději vzít digiťák na natáčení videa. Barevné rozmazané šmouhy se v pohybu dají vydržet, možná by to vypadalo i zajímavě, ovšem jako fotka se takový záběr dá jen a jen smazat. U druhé části, létání na hudbu, ještě přituhuje – někteří „piloti“ se svými stroji škubou tak, že je ani nedokážu dostat do hledáčku…

V okamžiku, kdy je vyhlášena pauza, posedává na tribunách už přes třicítku přihlížejících. Do vzduchu se vznášejí bojové stroje, které se soupeři pokouší ukousnout vlající stuhu. Já odcházím, abych se zanedlouho vydal do Mikulášovic, takže plánované létání kolem pylonů už beze mne (natož výsledky). Takže alespoň něco z první dvouhodinovky:

Rok 2012 ->

Tagy