weby pro nejsevernější čechy

Rockfest – zimní Čtverec 2014

Předzvěst letního Čtverce, Rockfest se zavádějícím titulem zimní Čtverec (jaro v plném proudu, i když se ochladilo a omokřilo), už se napevno zabydlel v nabídce varnsdorfského pivovaru Kocour. Což potvrdila sobota 15. března 2014. Vzhledem k tomu, že jsem část dne trávil na Liberecku a nestíhal se vrátit včas, první dvě rozjezdové kapely jsem neviděl a neslyšel (We And Angels, WWS). Když jsem dorazil, připravovala se v hodně prázdné hale skupina Ocelot. Stejně jako minulý rok ve vedlejší hale lavice, kde se bylo možno odložit, já se tam tentokrát nestihl ani podívat, protože přestávky mezi kapelami jsem trávil snahou překřičet narůstající hluchotu u stánku s Jezinkou Alenkou. Na pódiu se objevují Synové Výčepu, po nich nastupuje Komunál. To už se ale čas nachyluje a já si musím udělat odskok za zcela jinou kulturou. Vzhledem k tomu, že další v pořadí jsou Krleš, které jsem viděl už několikrát a nijak mne neuchvátili, ani (hloupě) nelituji. Hala i touto dobou stále působí hodně prázdná, u masivního zábradlí před pódiem se sice nějací posluchači opírají, ale pořád mi to připadá slabota.

Ve Chřibské se to hoooodně natáhlo, smiřuji se s nejhorším, ale když se ke Kocourovi vrátím, předpokládaná největší hvězda večera Turbo je ještě na pódiu. Nostalgie přece jen táhne, lidí je tu už víc, dokonce se přidává. To nejlepší ale teprve přichází – po dlouhé přípravě se na pódiu otevírá ohnivé inferno, doprovázená tvrdou němčinou v podání R+MEMBERS CLUB (a tribute to RAMMSTEIN). Jestli nic, tak tohle stálo za to. Spokojen odcházím, nedbaje dalšího programu – a nejsem zdaleka sám.

A abych nezapomněl – 28. ročník letního ROCKFESTu bude opět v Dolní Poustevně 21. června 2014 a na předběžném programu je třeba Arakain nebo Vilda Čok.

Komu nestačí fotky, může zkusit

Ocelot

Synové výčepu

malá a divoká tanečnice

Komunál

Turbo

Rammstein Revival