weby pro nejsevernější čechy

Hudební setkání ZUŠ VDF a ZUŠ Praha 8 – 2013

V podvečer ve čtvrtek 2. května 2013 proběhl v koncertním sále Základní umělecké školy ve Varnsdorfu tradiční společný koncert místní ZUŠky a ZUŠ Praha 8, Taussigova.

Je to milé, po roce vidět známé tváře a ještě k tomu se přesvědčit, že jablka nepadají daleko od stromu. Paní Lucie Čistecká, učitelka hry na flétnu a aktivní muzikantka, totiž přivezla krom jiných Barboru Čisteckou (housle, klavír) a Markétu Čisteckou (housle). Kromě nich se za Prahu představilo ještě kvarteto příčných fléten (a pochopitelně jako klavírní doprovod pan Miroslav Navrátil).

Za místní se opakovala malá část toho, co jsme mohli vidět a slyšet nedávno, ale také zfolklorovatělý ŽAKOR (ten bude možno vidět v neděli 5. května 2013 v Krásné Lípě na Hvězdicové jízdě společně s Lužičanem), Bambule a Sametky – ty každé zvlášť a ve společném zpěvu, při němž uronil slzu nejeden pamětník (Jednu krásnou zemi znám, slunce tam září louky kvetou tam…)

No a protože na některých akcích není z redakce nikdo a na některých se nás naopak sejde trochu víc, máme tu hned dvě fotosady. První je od Jakuba Trmala:

A druhá vylezla z mého aparátu:

Tagy