weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam jednadvacátého týdne 2014

Co zhruba nás čeká na konci předposledního květnového týdne jsme se již pokoušeli naznačit, ovšem zdaleka to tím nekončí, koncentrace akcí je tentokrát opravdu enormní. Pátek 23. května 2014 patří především tradiční Noci kostelů. Tak trochu tragédií je, že se k nám dostanou informace o programu kostelů v Jedlce, Ústí, Děčíně. Dohledáme nějaké místní obce (RBK je výjimkou, odtud se k nám info dostává pravidelně). A jediná noc KOSTELŮ ve Varnsdorfu je v patře prodejny elektro v Hosaně… A přitom tu máme tak významné a nádherné církevní stavby. Jestli by tedy nebylo lepší zajet místo toho do Dolní Poustevny na tancování, skupinu Lizard jsem asi ještě nikdy nikde neviděl.

O sobotě 24. května 2014 jsem se rozepsal v předchozí upoutávce, snad se nám podaří rozprostřít po Výběžku dostatečně na to, abychom stihli monitorovat maximum. Asi nestihneme Kickbox v Krásné Lípě nebo hasičský memoriál v Dolní Poustevně, mne osobně mrzí, že den otevřených dveří v TILLIG Modellbahnen v Sebnitz je v tak nešťastném termínu, šel bych se na mašinky podívat.

V neděli 25. května 2014 tentokrát vynechávám výlet s o.p.s.kou za podstávkovými domy. A předpokládám, že naši zpravodajové budou dokumentovat letošní drandění po Dymníku.

Další akce najdete v letáčcích nebo v našem kalendáři, pokud tam chybí něco, o čem víte nebo to organizujete, dejte vědět.