weby pro nejsevernější čechy

V Domově ve Filipově se bude slavit

Filipov – Domov „Srdce v dlaních“, sociální služby Jiříkov, (dříve DD Filipov) letos slaví sté výročí uvedení budovy Domova do provozu a to společně s Městem Jiříkovem, které slaví 100 let od povýšení na město. Filipovští se rozhodli prožít si toto jubileum oslavami, které se budou konat v pátek 30. května. V dopoledních hodinách proběhnou již dvacáté první Filipovské olympijské hry. Ty jsou určeny pro sportující kolektivy domovů , takže senioři a zdravotně postižení z ČR, Polska a SRN budou soutěžit mezi sebou. Odpoledne budou brány Domova otevřeny pro veřejnost. Součástí oslav je také odborný program určený pro ředitele Domovů seniorů z ČR, kteří zavádí do zařízení systém Eqalin.

Od čtrnácté hodiny můžete vidět tanečnice z Lipové, dále taneční skupinu Ambra, či kynology z Jiříkova. Chybět nebude ani hudba, o kterou se postarají manželé Smetanovi a kapela domova Filipov Senior band. Příznivci čarodějnice Saxany, alias Petry Černocké by si neměli nechat ujít její vystoupení od šestnácté hodiny.

Součástí oslav je také odborný program určený pro ředitele Domovů seniorů, kteří zavádí do zařízení systém Eqalin. Akce se uskuteční ve otevřeném areálu Domova a na závěr přijde zahrát a zazpívat Jirka Procházka.

Pro návštěvníky bude připraveno občerstvení a pro děti např. skákací hrad. Zájemci si mohou také budovu Domova prohlédnout a to do šestnácti hodin. Celá akce je zdarma. Zájemci z Varnsdorfu, Jiříkova a Rumburka se mohou do Filipova dopravit pravidelnou autobusovou linkou č. 409 a to v hodinových intervalech.

Srdečně zve pracovní tým Domova

Ing. Bc. Jan Sembdner,

ředitel Domova ve Filipově