weby pro nejsevernější čechy

Medová třináctka a malé pivovary

V sobotu 1. února 2014 proběhlo v Křinickém pivovaru v Krásné Lípě první letošní naražení nového speciálu, doprovázené přednáškou o malých pivovarech na našem území. Inu, hodně jsem se rozmýšlel, jestli během jednoho dne vyrazit do Krásné Lípy znovu, navíc utahán jako kotě. Naštěstí se mi podařilo se přemluvit a vůbec nelituji.

Křinický pivovar představil svou první letošní novinku, medovou masopustní třináctku (pokud si dobře pamatuji, je jí k dispozici 1000 litrů?), kterou všichni přítomní mohli v rámci večera ochutnat (a následně v jejím ochutnávání pokračovat). Zazněla informace o letošních plánech. Těch zamýšlených speciálů by mělo být cca 6 do roka, některé se budou opakovat, některé budou s lítostí vypuštěny a obměněny. Po představené novince bude následovat další ALE (svrchně kvašené pivo) v jarní variantě a po něm nakuřovaný speciál 15°, vždy spojeny s další tematicky pivní přednáškou. Osobně se těším na 21. března, kdy by mělo něco zaznít o místní pivovarské historii.

Následovalo pár slov o výrobě představovaného piva a nakonec slíbená přednáška. Omlouvám se, ale fakt si poznámky nedělám, takže autora svérázného humoru a znalce malých, mini i pidipivovarů naší republiky vám jménem nepředstavím, ovšem jeho výklad pobavil a poučil.

Aktualizováno – podle příspěvku na FB pivovaru se dotyčný jmenuje Ota Setínek.

A neberte to jako pozvánku na příští akce, už takhle se tam sotva vejdeme!