weby pro nejsevernější čechy

Mezinárodní hudebně taneční workshop poprvé v ČR

Od čtvrtka bude 45 amerických studentů se 120 žáky Základní školy a Mateřské školy v Krásné Lípě a s dětmi z německé partnerské školy připravovat sobotní vystoupení. Krásná Lípa je jednou ze zastávek celoevropského turné The Young Americans. Kdo jsou The Young Americans?

Skupina 45 mladých lidí, kteří na svém tří měsíčním turné projíždí Evropou a pořádají  pro děti a mládež workshopy plné hudby a tance.  Hlavním cílem pořádání těchto workshopů je podpora významu  hudební výchovy,  podpora porozumění a dobré vůle mezi lidmi na celém světě prostřednictvím hudby, tance. Do České republiky přijíždějí poprvé, a to do Krásné Lípy. 

The Young Americans pracují s účastníky workshopu tři dny. Třetí den je pak zakončen hudební show, která se skládá ze dvou částí – v první části vystupují The Young Americans samostatně, ve druhé části show pak vystupují  společně s dětmi a předvádí, co se naučili.

Hostující organizace The Young Americans je  ZŠ a MŠ Krásná Lípa. Hudebního workshopu se zúčastní žáci naší základní školy, žáci německé partnerské školy v Zittau a žáci gymnázia Varnsdorf. Akce je spolufinancována  městem Krásná Lípa.