weby pro nejsevernější čechy

Northco Bartys triatlon 2013

Neděle 14. července 2013 rovná se 8. ročník varnsdorfského triatlonu.

Letos jsem dorazil pro jistotu s předstihem, takže bylo sice kde zaparkovat, ale nikde nikdo… Doufaje, že se ještě alespoň trochu oteplí, sleduji stavění nafukovací brány, příjezd hasičů, umísťování bójí na hladině, stavění stánků a postupně propukající hemžení. Známé tváře, známá jména, sportovní rodinné klany, Schrödingerův kočičí tým.

Za nějakou dobu se dočkám. Oproti loňskému ročníku se počet účastníků dětského závodu takřka zdvojnásobil a podstatně přibylo holek. Během plavání se roztahalo pole natolik, že ke konci už se míchali dohromady ti, kteří finišovali běh s těmi, kteří teprve končili jízdu na kole. Alespoň že letos nebylo žádné bahno, takže z kol sesedali jezdci vcelku čistí. V pořadí překvapivě ani tak nějak nezáleželo na velikosti, ani na pohlaví.

Lidí přibývalo, občas fouknul studený vítr, na jedné straně skákací hrad, na druhé lahodná krmě u Vohnouta, aut už plno až k silnici. Vložený plavecký závod do 18ti let se vcelku jednoznačným výsledkem (takřka o kolo před). Následovat má vyhodnocení a vyhlášení vítězů, ale to já už vyklízím pole a nechávám fotoprostor mladší generaci…

Fotogalerie od Jakuba

foto: Jakub Trmal

Výsledky ročníku 2013 najdete tady nebo tady.

Tagy