weby pro nejsevernější čechy

Northco Bartys triatlon 2014

Neděle 20. července 2014 patřila ve Varnsdorfu tradičnímu závodu pro otrlé, konal se již 9. ročník Northco Bartys triatlonu.

Letos počasí vyšlo perfektně, alespoň tedy pro diváky. Slunce pálilo už od rána, nebe takřka bez mráčku, voda jako kafe – to všechno se projevilo na účasti jak soutěžících, tak diváků. Nepamatuji, že by se v průběhu závodu plnila okolní hladina cákajícími se. Stejně tak mám pocit, že nepamatuji tolik stánků (od občerstvení po užitečné nákupy).

V 9:45 rozprava a v 10:00 start dětské kategorie triatlonu. Někteří účastníci až vzbuzují podezření, jsou-li vůbec ještě dětmi. Ale makají všichni. Obvyklý vložený plavecký závod je letos nahrazen dětským duatlonem pod patronací Schrödingerovců, mrňata „jen“ běží a jedou na kolech. A novinkou také bylo řádění členů místního SDH, kteří předvedli své pojetí pobřežní hlídky.

Vyhlašování výsledků ve 12:00 nevidím, protože odkvačím vyrobit oběd, vracím se ale zpátky včas na dospěláckou část, která startuje ve 13:00 – a také 15 minut předem začíná rozprava. Štěstí a úspěchy přeje varnsdorfský starosta, který závodníky v určený čas „vystřelí“ na trať. Pokud jsem dobře slyšel, početní rekord se letos nepodařilo překonat, přesto byla účast masová, přespolní, ba snad i zahraniční. Soutěžní pole opouštím během cyklistické části, abych stačil dorazit včas do Filipova na koncert, dění ovšem dál monitoruje a dokumentuje kolega, jehož fotky za celý den můžete prohlížet:

Foto Jakub Trmal:

Pro porovnání tu máme rok 2012 a rok 2013. A už jsou k dispozici i oficiální výsledky. Tak za rok u kulatin na viděnou!

A pár fotek samozřejmě i ode mne:

Tagy