weby pro nejsevernější čechy

Zastupko ve Velkém Šenově (jsem v šoku)

Aby bylo jasno, jsem občanem Velkého Šenova a mám tedy právo se na zastupitelstvu i zapojit do debaty. A jak jsem dneska zjistil, je to nutné dělat. Takže občas jsem ztratil nervy a pak i přehled. Není to příliš profesionální, ale já to zvládnu. Dejte mi čas. Co mě zcela jistě překvapilo nejvíc, je skutečnost, že v Šenově na zastupitelstvu nechali debatu s občany hned na začátek schůze. Myslel jsem, že je rafinovanější nechat tenhle bod až na konec programu, kdy jsou všichni utahaní a otrávení; usnuli nebo odešli. V Šenově to vyřešili jinak. Nechají každého říct, co je mu milo a prostě nereagují. Nebo řeknou, že to nejde. Kecej si, co chceš … Pan starosta Vykoukal občas něco řekne. Místostarostka Frusová se nevyjadřuje. Myslím, že neřekla nic za celé čtyři hodiny. Zastupitelé, od kterých jsem čekal, že se nějak zapojí více — méně mlčeli, čest vyjímkám.

Tak tomu bylo i v dalším průběhu schůze. Starosta řídil, zastupitelé hlasovali. Dotazy přicházely z pléna, kde seděli občané. Přesně podle Parkinsonových zákonů bylo nejvíc dotazů tam, kde se řešily hovadiny. Kdž se hlasovalo o milionech, bylo to skoro bez problémů)

I já jsme několik dotazů měl a (uspokojivou) odpověď jsem nedostal. Budu proto zřejmě muset zvolit jinou formu dotazů. A určitě vás o tom budu informovat.