weby pro nejsevernější čechy

Mad Cup of Tea ve varnsdorfském divadle

V pondělí 16. února 2015 bylo v Městském divadle ve Varnsdorfu k vidění představení Mad Cup of Tea Divadla Krepsko.

Legendární představení.

Někde daleko je osamocené místo, kde věci nefungují tak úplně jako jinde… Vítejte na neobvyklé čajové párty, kde se všední vnímání prostoru a bezpečí otočilo naruby. Vítejte v podivné říši divů a pohřbených nadějí. Černý humor a absurdita dohromady s magií divadla, fascinací cirkusem a nekonečnou touhou po tangu z Finska. Představení Mad cup of tea bylo zpočátku silnou vizí a později složeno kus po kusu na základě této vize. Také šlo o kombinaci náhodných setkání různých umělců. Zatímco v cirkuse se divák strachuje o někoho, kdo visí hodně hodně vysoko, při tomto představení se spíš bojí o herce, který se pohybuje po zemi mezi stovkou hrnků. Bezpečně je pouze nahoře, na visuté hrazdě.

Sympatická česko-finská trupa zaměřuje dlouhodobě svoji pozornost k široké škále převážně okrajových divadelních žánrů, jež šikovným způsobem synkretizuje do netradiční formy, balancující někde mezi novým cirkusem a absurdním divadlem.

Bohužel, Varnsdorf není zrovna dvakrát město a místo připravené na avantgardu, přišlo celých 13 platících diváků. V prostoru zavěšené kolo. Dřevěný stánek, plný porcelánu. Na jeho střeše tři muzikanti. Akrobatka z kola přestupující na zem či na visutou hrazdu, aby si od stánkaře nechala nalévat čaj a přidělovat hrnky na milion způsobů. Balancující, tancující, umírající…