weby pro nejsevernější čechy

Informace o nové „Zážitkové trase okolo obnovených krajinotvorných prvků“

Vzhledem k tomu, že byla minulou sobotu 20. dubna 2013 zahájena turistická sezóna v Českosaském Švýcarsku, dovolujeme si Vás informovat o zcela nové „Zážitkové trase“, kterou pro turisty a návštěvníky Českokamenicka připravilo Občanské sdružení pod Studencem. Jedná se o dva propojené turistické okruhy. Jeden cca 5km vede z parkoviště ve Studeném do Lipnice, následně dolů ke Studenému potoku a zpět na parkoviště ve Studeném. Ten je připraven pro rodiny s dětmi a pro méně zdatné turisty. Druhý okruh, pokračuje od Studeného potoka po červené turistické značce k soutoku s Chřibskou Kamenicí a nádhernou přírodní rezervací Pavlino údolí ke koupališti v Jetřichovicích. Nazpět vede cesta vzhůru Tesanou cestou na okraj Rynartic a po modré turistické značce opět dolů k „Soutoku“ a po červené zpět do Studeného. Tato trasa je cca 11 km dlouhá.

Na mapce a popisu „Zážitkové trasy“ se dozvíte veškeré potřebné podrobnosti, které mohou návštěvníka zajímat. Podklad je připraven tak, aby si jej mohl každý ze zájemců vzít na cestu s sebou. Na parkovišti uprostřed obce Studený poskytne veškeré informace velký panel a ukáže zvětšenou vytýčenou trasou. U každé obnovené drobné sakrální památky je nainstalovaná informační tabulka s historií památky lidové zbožnosti. Pokoušíme se ještě o možnost instalace dvou laviček, které návštěvníkům nabídnou odpočinek a místo k zamyšlení a rozjímání. Příroda u nás je překrásná a svádí nejenom k radosti z ní a ze života, ale také k zamyšlení.

Podklady do konce tohoto týdne rozešleme informačním centrům v okolí a vystavíme je na webových stánkách nejenom občanského sdružení, ale také spřátelených spolků a sdružení.

Pokud budete své přátelé a známé informovat o nové „Zážitkové trase!, pomůžete propagovat magická místa na rozhraní Českého Švýcarska a Lužických hor.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu.

S úctou

Jitka Tůmová

předseda výkonné rady

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POD STUDENCEM

Karoliny Světlé 782

407 21  Česká Kamenice

mobil: +420 725 240 048

e-mail: tumova@podstudencem.cz

www.podstudencem.cz

www.obnovenepamatky.cz

www.virtualniCESKOKAMENICKO.cz

www.bitvapodstudencem.cz

www.rozhlednastudenec.cz

Tagy