weby pro nejsevernější čechy

The PIX v Galeře podruhé. A měli toho nachystaného spoustu

Rumburská chlapecká, striptérská a vůbec všelijaká kapela, jak o sobě s radostí prohlašují, měla v pátek 8. 11. koncert ve sklepních prostorách místní restaurace Galera. „The PIX“ si už našli své příznivce, tudíž se hudbychtiví příchozí v nevelkých prostorách doslova mačkali. Ale stálo to za to.Foto: Jakub Trmal Koncert této kapely byl v Galeře podruhé a tentokrát to byl opravdu předimenzovaný večer. A to jak po stránce návštěvnické, tak po stránce hudebnické. K první zmíněné záležitosti – mnoho lidí stálo. Ale tak co, to se stojí na prakticky všech koncertech populárních skupin, takže proč ne.

A předimenzovanost hudební? Představte si plné tři hodiny hraní a zpívání s krátkými pauzami. To byla pořádná porce tónů. Nutno podotknout, že když kluci okolo desáté hodiny večerní oficiálně ukončili koncert, podle zákulisních informací se ještě zpívalo a tancovala až daleko za půlnoc.

Kdo je nezná, jde o Jonáše Freundorfera, Ondřeje a Matěje Čecha. Všichni mladí a nadějní. Ladí jim to spolu skvěle, jeden hraje na basovou kytaru, druhý na normální kytaru, třetí na klávesy, ten první ještě na melodiku a klarinet. Zpívá každý z nich. Prostě toho umí spoustu, vymysleli už mnoho vlastních písniček a to českých i anglických, a nenechávají se pohřbít jen v jednom žánru, zahrajou vám zkrátka všechno.

Při pauzách mezi písněmi bylo slyšet nejden vtip, na jejich koncertech se rozhodně nutit nebudete. Ještě aby ano, když se tentokrát vybíralo vstupné. Padesát korun pro dospělého, studenti a děti o dvacet korun méně. Aby to bylo fér, za takovou cenu měl každý jeden drink zdarma. K tomu muziku naživo. Co víc si v pátek večer přát?

V nelehkých podmínkách fotil Jakub Trmal.