weby pro nejsevernější čechy

Pavel Šporcl v Rumburku

V pátek 7. prosince 2012 se sál domu kultury Střelnice v Rumburku zaplnil do posledního místa, zavítal sem Pavel Šporcl s programem, nazvaným Virtuózní housle.  Začátek byl poněkud dobrodružný, davy zájemců bloumaly či postávaly v prostorech Střelnice mírně ztraceně ve svitu nouzových světel, protože nešel proud. Naštěstí se se začátkem koncertu rozsvítilo, takže posluchači nebyli ošizeni ani o vizuální vjem.

Takže nějaká ta fakta. Kupodivu (a nespravedlivě) na řadě materiálů, týkajících se tohoto koncertu, není uvedeno jméno „doprovodného“ klavíristy Petra Jiříkovského. Ano, Pavel Šporcl už nevystupuje v dříve tolik populárním šátku. Ano, hraje na speciálně pro něho postavené modré housle, na kterých je vidět, že je používá často (jsou už tak trochu „jeté“). Na zvuku to ale není poznat ani v nejmenším – čímž se dostáváme k tomu nejdůležitějšímu –  hraje mu to skvěle.

A fotky? Ty tu nenajdete. Za dosavadní dobu návštěv všeliké kultury jsem se poprvé setkal s požadavkem autorizace snímků. Nikdy pak nenaplněným. Tak snad někdy jindy jinde.

Tagy