weby pro nejsevernější čechy

Kytičky fest na Konírně a Kalný voko ve sloupáku

V pátek 27/7/2012 se uskutečnil na Konírně v Rumburku Kytičky fest a zároveň ve Varnsdorfu zahrálo ve „sloupáku“ Kalný voko. Sympatická snaha vybudovat tradici podobných akcí jaksi „zespodu“ má podporu zatím nepříliš velkého okruhu o to věrnějších fanoušků. Vidíme to ale jako dobrý začátek zkulturnění tohoto prostoru.
O Kytička festu napsali organizátoři na facebooku

Páteční Kytičky fest na Konírně v Rumburku: 27. července, se pod záštitou Konírna klubu uskutečnil premiérový minifestiválek Kytičky fest. Akci pořádala rumburská kapela WWS, na které si samozřejmě i zahrála. Program započali varnsdorfští Chemici, dále pak i přes vedro a úmorné dusno, nastoupila děčínská kapelka PMD (puč mi drát), která dostala i těch pár lidí, co přišlo, pěkně do varu :) S PMDčkama, se začala zábava rozjíždět a fesťáček začínal nabírat obrátky. Po děčíňácích naběhli „naši wwsáci“ s pořádným překvapením (prapodivné oblečení), což působilo velice vtipně a myslím, že se lidem nápad líbil (tedy i já se musela vážně upřímně smát, jací jsou šoumeni). Inu a na závěr vystoupila litoměřická Kurva od vedle, která na mě zapůsobila jako zlatý hřeb večera. Zábava byla v plném proudu, pařilo se, pogovalo, popíjelo, tak jak to má být.

Proč to psát dvakrát, když to vlastně sedí. Připojujeme se k tomu, že Kurva od vedle byla příjemným překvapením a s údivem poznamenáváme, že dokázali mimo jiné dostat z opravdu pidiaparátu velmi solidní zvuk.

Ten samý večer hrálo v super prostoru „sloupáku“ hudební těleso Kalný voko  převzaté písně Ozzyho Osborna vybavené českými texty. Bohužel se plánovaný začátek koncertu posouval a posouval, takže tu máme jenom jednu fotku ze zvukové zkoušky. I podle ni můžeme ale soudit, že byli na koncert připraveni dobře.

PS. Kytičky fest zdá se být festiválkem putovním. Ještě letos v srpnu bude pokračovat dvojkou v šenovském Clubu. Jako headlineři tam vystoupí The Fialky. To vypadá dobře. Tak si to poznamenejte do zápisníčků!

Tagy