weby pro nejsevernější čechy

Nevydařené zahájení sezony

První příležitost zahodil již ve 3. min. Kotiš, když přesnou přihrávku zprava poslal přes břevno hostující brány. Pak se ještě karvinský brankař několikrát protáhnul při zákrocích a chasníci se severu Moravy vážněji zahrozili chvíli před půlhodinou hry. To si ještě obrana s gólmanem Porcalem poradila. Ve 35. se už ale samostatně prosadil Vladavič a bylo 0:1.


Po změně stran měla Karvina další šance. První zahodila a druhou po Fialově střele z dálky zvýšila na 0:2. Domácí dřeli, měli ještě nějaké příležitosti, ovšem gólman hostů Paleček svůj tým držel. Kapitulovat musel až po svém faulu v 89. a následném PK, který proměnil Matěj Kotiš na konečný stav 1:2. Snaha o vyrovnání ve čtyřminutovém nastavení byla již marná a 600 diváků se domácích oslav nedočkalo. Snad tedy bude pro varnsdorfský celek platit přísloví: „první prohrání do kapsy nahání…“. Za týden v sobotu v podvečer čeká utkání venku s Táborskem.
Branky: 89. Kotiš z PK – 34. Vladavič, 73. Fiala.
Sestava FK Varnsdorf: Porcal – Zbrožek, Filip, Tvaroha – Kotiš (K), Cana (41. Daníček), Jakobovský, Rudnytskyy – Mikinič (56. Breite), Volf (68. Synek), Schubert.