weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf si chce smlsnout na Sokolovu – 1:1 (ONLINE)

Velké kaluže, všude mokro, bláto – tak vypadal fotbalový trávník při Velikonoční neděli. Jelikož počasí se jevilo dost aprílově a na zmíněném povrchu se nedalo hrát, a tak byl zápas Vanrsorfu s Baníkem přesunut na středu 15. 4. Od 16:30 vypukne v Kotlině souboj třetí s osmým, kdy domácí se čtyřiceti body atakují druhé místo, zatímco se Baník Sokolov pohodlně drží ve středu tabulky.

Hosté ze Sokolova dokázali v jarní části soutěže vyhrát jen jednou a to proti beznadějně poslednímu Kolínu. Dohromady získal baníkovský mančaft třicet dva bodů, což je drží přesně v půlce tabulky. V posledním zápase Sokolov remizoval s Pardubicemi na domácí půdě.

Naproti tomu Varnsdorf v minulém kole vydřel jednogólovou výhru ve Znojmě, což byl pro Severočechy čtvrtá jarní skalp.

FK VARNSDORF – FK BANÍK SOKOLOV (15. 4., 16:30)

Utkání pro Vás budeme sledovat v online vstupech.

FK Varnsdorf: Porcal (kapitán), Breite, Zieris, Kotiš, Kvída, Daníšek, Jurča, Zbrožek, Tvaroha, Rudnytskyy, Janoušek (Dordič, Martan, Linka, Durdevič, Norek, Landovský, Samoel)

– trenér Zdeňko Frťala

FK Baník Sokolov: Belaň, Urma, Vondráček, Hofmann, Machek, Kratochvíl, Blažek, Čada (kapitán), Pouček, Přeučil, Kosak (Vrtělka, Kucalas, Benda, Dvořák, Šamánek, Dřížďal, Dvořák)

– trenér: Daniel Šmejkal

Rozhodčí: Nenadál, Urban – Štěrba


1´ Utkání je zahájeno, sestavy doplníme až o poločase, nyní se pojďme věnovat samotnému utkání. Varnsdorf nastoupil v kanárkově žlutých dresech, Sokolov ve své tradiční zeleno-černé.

4´ Počasí dnes jednoznačně fotbalu přeje, slunce svítí a do Kotliny si i ve všední den našlo cestu poměrně dost lidí.

5´ Po sérii vhazování si domácí dostávají k volnému přímému kopu, který si staví navrátilec do sestavy – Matěj Kotiš. Jeho střílený centr jen těsně minul hlavou Petr Zieris.

10´ Po pěkné přihrávce od Kosaka rozezvonil tyč Přeučil, naštěstí se druhý zmíněný nacházel v ofsajdu.

11´ A Jiří Janoušek po deseti minutách hry střídá. To rozhodně není dobrá zpráva pro Varnsdorf, který je nucen do hry poslat Durdeviče.

13´ Dlouhý aut z půlky daleko za domácí obranu vypadal pro Varnsdorf nebezpečně, naštěstí se Sokolovu nepodařilo z příležitosti nic vytěžit. Na druhé straně se zpoza vápna dostal ke střela Daníček, avšak tak dlouho si střelu připravoval, až se opřel do nejblíž stojícího obránce.

16´ První žlutou kartu si vykoledoval Jan Kosak za nepříjemný zákrok na půlce.

18´ Neuvěřitelná věc se stala ve vápně Sokolova. Po standartce od středové čáry se k míči dostal Jan Kvída. Ten se v závaru varnsdorfský a sokolovských odhodlal k tkzv. nůžkám, jemiž parádně zastřihal a následně se v leže kochal, jak Jaroslav Belaň nemá šanci míč zachytit – 1:0!

23´ Pohotový sprint Kvídy se nesetkal s úspěchem, Varnsdorf je v současné fázi hry na koni a snaží se zvýšit vedení.

27´ Ještě dodatek k prvnímu gólu: Hráči Baníku dost naléhavě reklamovali ruku. Nutno přiznat, že pohyb míče se v jednu chvíli zdál dosti nepřirozený, alez naší novinářské pozice nelze říci, co se přesně stalo.

29´ Menší strkanice nastala kousek před tribunou po střetu dvou hráčů. Oba pomezní rozhodčí se rozeběhli pomoct, stejně tak brankáři a situaci tak řešil až hlavní rozhodčí udělením dvou žlutých karet – první pro Jurču, druhá pro brankáře Belaně.

39´ Velkou šanci Sokolova musel likvidovat až Porcal, když vyběhnul daleko z branky a odhlavičkoval míč pryč.

41´ Hezký signál při rozerhrávce předvedli domácí, po posunutí míče se do střely opřel Zieris, jehož pumelice se zatočila do rukavic Belaně.

45´ První poločas byl ukončen. Stav 1:0 pro Varnsdorf stále platí!

46´ Chvíli po hvizdu rozhodčího krásnou utaženou střelou k tyči rozvlinil síť Miloš Kratochvíl. 1:1!

48´ Dobrým pokusem z dálky Kosak vyděsil Porcala.

50´ Daníček se prošel přes kus hřiště s balónem, aby nahrál Breitemu, který po zasekávačce trefil lobem tyč!

52´ Rudnytskyy protáhl Belaňe, svou střelu umístil těsně vedle levé tyče.

55´ Dohromady 785 diváků našlo cestu do Kotliny.

58´ Tak trochu festival nepovedených střel, další z nich vyslali domácí, opět mimo svatyni Belaně.

61´ Naprosto osamocený Přeučil si zpracoval míč sám před bránou Porcala, po doběhnutí obrany přihrál na volného Kratochvíla, který mířil vysoko nad.

64´ Druhé střídání na straně domácích, Pavla Rudnytského nahrazuje Bojan Dordič.

67´ A střídá i Sokolov. Kratochvíl má dnes odpracováno, nastupuje Jakub Dvořák.

70´ O centr do vápna se pokusil Kotiš, nikdo ze spoluhráčů jeho myšlence nerozumněl.

73´ Dnes velmi aktivního Kotiše vystřídal Martan.

75´ Pěkný roh zahrál Daníček, následnou hlavičku přímo na brankové čáře vyboxoval Belaň.

77´ Další pohotová hlava z dílny Martana, jenže ani ta nedokázala překonat brankáře Baníků. Varsdnorf teď tlačí a snaží se vstřeli vítězný gól, hraje se převážně na polovině hostů. V této chvíli také střídá Baník, Dřížďal vyměnil Kosaka.

83´ Poslední střídání, Šamánek za Boučka. Sokolov betonuje, naopak Varnsdorf se nadechuje z závěrečnému náporu.

87´ Často unáhlení hráči Varnsdorfu si nemůžou vybudovat kloudnou šanci a vypadá to, že se dnes budou body dělit.

89´ Sokolov už chce jen zdržovat a tak žlutou kartu dostává Hofman , který zahodil míč. Po standartní situaci se zranil brankář Belaň, domácí čeká rohový kop.

90´ Ten si ale brankář hostů pohlídal. Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.

Hlavní rozhodčí ukočnil zápas a Varnsdorf tak remizoval se Sokolovem 1:1. Děkujeme za pozornost a přejeme příjemný zbytek dne.