weby pro nejsevernější čechy

Jazzový pátek 2014

V pátek 25. dubna 2014 odpoledne proběhl v sále Lidové zahrady ve Varnsdorfu jubilejní 15. ročník přehlídky jazzových a tanečních orchestrů základních uměleckých škol.

Akce tradiční, účastníci taktéž, úroveň stále velmi dobrá, jen to místo konání každý rok jiné… Základní umělecká škola Varnsdorf a o. s. Etuda prima za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a města Varnsdorf tentokrát přivítaly 8 souborů. Valná většina je pravidelným posluchačům známa velmi dobře, i když mnohokrát zaznělo, že jde vlastně o úplně nová tělesa, mnohdy i se změněným názvem. Hráči a hráčky stárnou, odcházejí, mění své zájmy a tak leckde nezůstal kámen na kameni. K úplným nováčkům přehlídky patřily poslední dva účinkující soubory a určitě se mezi ostatními neztratily. Nebylo ni vítězů, ni poražených, užili jsme si všichni.

Jmenovitě tedy:

BIG BAND – ZUŠ Rumburk

TEENS BAND – ZUŠ Děčín

TANEČNÍ ORCHESTR – ZUŠ Litvínov

BIG BAND – ZUŠ Varnsdorf

JUNIOR BIG BAND – ZUŠ Litvínov

ŽÁKOVSKÝ BIG BAND – ZUŠ Liberec

APPLE SAXES – ZŠ a ZUŠ Liberec, Jabloňová

BIG BAND – ZUŠ Turnov

Jak vidno z fotografií, hraní mělo chvílemi takovou šťávu, až k tanci vyprovokovalo některé „konkurenční“ muzikanty. Jen ta návštěvnost mohla být lepší, ale to jde křížem všemi styly a všemi akcemi…

Pro připomenutí rok 2012 a rok 2013.

A něco málo také pro uši:

BORN TO BE WILD!