weby pro nejsevernější čechy

Kocouří Kouř 2015 (+ májový jarmark)

V sobotu 2. května 2015 se ve varnsdorfském pivovaru Kocour konal další ročník tradičního festivalu všeho uzeného a kouřem řádně provoněného Kocouří Kouř, letos obohaceného o májový jarmark.

Ráno jsem se probouzel na Karlovarsku, ovšem s tím, že po snídani skáču do auta a vyrážím zpět k nám na sever, abych stihl alespoň něco z festivalu nakouřených piv a masných výrobků. Cestou jsem sice zalitoval, že si nestíhám udělat zastávku v Mostě, protože tady to asi fakticky stálo za to. Ale určitě nebylo proč litovat, že jsem vyrazil a dorazil, i když jsem z ohlášeného programu nestihl zrovna moc.

Nestihl jsem dopolední program, který zajišťovala ZŠ a MŠ Bratislavká, dorazil jsem po obědě ve chvíli, kdy už na pódiu vyhrával tradiční dixieland AJETO. Stánků na jarmarku bylo tentokrát tolik, že byly vytaženy daleko před vstupní bránu. Kytičky, koření, košíky, keramika, korálky, krabičky. Antík, oblečení, tetování, dětské dílničky, med a medovina, džemolády, zelenina, chráněné dílny. A samozřejmě kromě mnoha dalšího piva.

Obešel jsem, okouknul, nafotil, nakoupil a zamířil na vernisáž do Jiřetína. Dostalo se mi ale důkladného připomenutí, že se mám (musím) vrátit, protože večerní program bude stát za to. A byla to pravda.

Z galerie jsem dorazil v okamžiku, kdy už se na pódiu připravovala kapela Claymore, podle plakátu dudáckej rock’n’roll. A fakticky jo – dvoje skotské dudy, housle, kytary, bicí, klávesy, zpěvák, tanečnice… Repertoár od skotských lidovek přes chuckberryovské rocknrolly až po české lidovky. K tomu občasný taneční doprovod. A fakt, fakt dobrý! Záznam sice není totéž, jako dupat na místě, ale snad videa napoví. Na Led Zeppelin Tribute už jsem ale nevydržel, přece jen jsem toho za ten den měl za sebou už dost.

Mull Of Kintyre

Ach synku synku

A v našem archivu jsem našel z minulých ročníků pouze rok 2013 ->

Tagy