weby pro nejsevernější čechy

Peklo severu na Hrádku ve Varnsdorfu 2015 (Gema XC Hrádek)

V sobotu 9. května 2015 se na varnsdorfském Hrádku letos již potřetí cyklovalo při jednom ze závodů seriálu LASVIT Peklo Severu (a nově také seriálu MandaOne).

Když jsem dlouho před závodem sledoval instruktážní video, kudy letos povede trať, měl jsem rozporuplné pocity – dělalo se mi trochu špatně, když jsem viděl, kudy se dá jezdit, a žasnul jsem, kde se tenhle terén dá kolem Hrádku vůbec najít. Inu, dá se najít a dá se po něm dokonce jezdit.

Ještě když jsem ráno vstával, říkal jsem si, jaká to bude po tom nočním dešti zabijačina. Naštěstí ale terén zůstal nerozbahněný, a ranní mraky se jako kouzlem rozplynuly. Už na první starty nejmladších kategorií svítilo zvědavé sluníčko. Ty alespoň jezdily relativně po rovině, ovšem čím byla kategorie vyšší, tím větší obdiv zaslouží – já po několikerém výstupu nahoru a dolů ve snaze najít zajímavá místa pro focení myslel, že duši vypustím.

Lidí se tu hemžilo nepředpokládaně hodně a hodně, o občerstvení se staral pivovar Kocour a čokoládovna Mana, závodníkům své služby nabízeli maséři. Zaslechl jsem ale kolem sebe reptavé hlasy, že nabízet převaze automobilistů a cyklistů jen alkoholická piva a zázvorovou limonádu (která došla, pokud jsem si všiml), není zrovna osvícený nápad. Další reptání jsem si pak poslechl při velmi zpožděném vyhlašování mladších kategorií, kvůli němuž se podstatně posouval celý následný harmonogram. Prý se mocně protestovalo proti některým výsledkům a hýbalo s pořadím. Nevím, jaká je pravda, ale byla to dost otrava, čekat a čekat. Některá drobotina vyhlašování, když k němu nakonec přece jen došlo, pojala docela svérázně.

No a nakonec přece jen začaly cedit krev ty nejzajímavější kategorie, které kroužily kolem Hrádku. Smekám před všemi, kteří to přežili, smekám před všemi, kteří to dokážou zorganizovat.

Výsledky jsou k nahlédnutí zde ->, obrázky z roku 2014 tady -> a z roku 2013 tu ->

-miw-ovo zpravodajtví tu ->

Tagy