weby pro nejsevernější čechy

XXX. Festival pěveckých sborů v Krásné Lípě

V sobotu 23. května 2015 se v Kulturním domě v Krásné Lípě konal jubilejní 30. ročník nesoutěžní přehlídky pěveckých sborů.

Je řada akcí, které si žijí svým bohatým životem tak trochu ve stínu okolního dění. Je řada akcí, které jsem přes dlouhou tradici objevil takřka omylem a od té doby se jich, je-li to jen trochu možné, rád účastním, protože je mi na nich příjemně. K nim se pro mne zařadil krásnolipský festival pěveckých sborů. Pohodová akce, mile a odborně konferovaná, navštěvovaná tak akorát, aby tu nebyla příliš velká tlačenica a ani úplně prázdný sál. K tomu nadšení účinkujících plus písničky známé i neznámé.

Na úvod společně zazpívaly Gaga Voice a Krásnolipský komorní sbor (obstaraly i konec před vyhlášením jediné udělované ceny), festival zahájil slovem Zbyněk Linhart, senátor a místostarosta města v jednom. Zazpívat si přijely níže sbory. Plánované pořadí se měnilo podle stupně bloudění a dopravní situace na příjezdových cestách. A pokud jsem něco neprošvihl, jediná absence, nedorazilo Sluníčko z Jiříkova. A v programu se našla i chvilka na poděkování organizátorům.

Motýlci, MŠ Krásná Lípa

Cvrčci, ZŠ Roudnice nad Labem

Zahrádka, MŠ Varnsdorf

Medvědi Band, MŠ Praha

Berušky, ZŠ a MŠ Dolní Poustevna

Sboreček, ZŠ Krásná Lípa

DPS ZUŠ, Varnsdorf

Kvítek, Louny

PSDM Hlásek a CSM, Frýdlant

Krásnolipský komorní sbor

Gaga Voice, Povrly

N.T.C., Gymnázium Rumburk

Protože akcí bylo ten den v Krásné Lípě hned několik, na vyhlášení jediné udělované ceny Slavoje Princla za interpretaci lidové písně jsem nečekal. Ale co se mi doneslo, dort připadl varnsdorfské ZUŠce.

Něco i se zvukem:

Medvědi Bend

Kvítek Louny

Krásnolipský komorní sbor

GaGa Voice

N.T.C., Gymnázium Rumburk

Zdokumentovaná historie – rok 2014 ->, rok 2013 -> a pár fotek z krásnolipských zdrojů objevíte na FB ->

Tagy