weby pro nejsevernější čechy

Sportovní hry dětí obcí miniregionu Tolštejn 2014

Ve čtvrtek 12. června 2014 se ve sportovním areálu v Jiřetíně pod Jedlovou soutěžilo, sjela se jako každoročně družstva několika základních škol, aby se utkala v 16. ročníku Sportovních her.

Opět 7 družstev – ZŠ z Horního Podluží, Dolního Podluží, Rybniště, Chřibské, Jiřetína a 2x Varnsdorf – ZŠ náměstí a ZŠ Edisonova. Opět několik disciplin – minigolf, přehazovaná (dívky), kopaná (chlapci), sprint, hod na koš, přespolní běh. Počasí si s námi letos pohrálo, chvílemi to vypadalo na bouřku, chvílemi pražilo slunce, ale v průměru OK. Snaha zkrátit průběh her tak úplně nevyšla, nepomohlo ani krácení průběhu, ani mírné popřehazování pořadí, ale myslím, že to nikomu nevadilo, protože družstvo ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf, které se opakovaně stalo celkovým vítězem her, odjelo na svou odpolední školní akademii do varnsdorfského divadla úspěšně a včas.

Tak jsem si letos opět s radostí zmateně zaběhal ze stanoviště na stanoviště ve snaze vyrobit nějaký kvalitní, zajímavý a zábavný záběr, lepší než minulé ročníky, obhlédl známé tváře (od přítomných starostů přes organizátory až po soutěžící), zkontroloval, kdo už chybí (z řady těch, co mám na fotkách v roce 2013 a v roce 2012 jsou už středoškoláci), a doufám, že dobrovolný svazek obcí Tolštejn vydrží a příští rok to znovu vyjde. Sportu zdar!

PS: Výsledková listina je na fotkách snad alespoň trochu k přečtení v rukou jiřetínského starosty.

Tagy