weby pro nejsevernější čechy

Střelnice znovuotevřená

Všimli jste si? Četli jste to? Nebo slyšeli? Varnsdorfská Střelnice má nového nájemce a dokonce je opětovně otevřená i restaurace!

I když jsem po letech opět začal brát pravidelnou výplatu, nehodlám z našeho gastronomického okénka dělat pravidelnou rubriku. Nicméně je skutečností, že občas na oběd někam zajdu. Jsou místa, kde je to problém, jsou místa, kde zamíříte neomylně (není kam jinam), a jsou místa, kde na vás čekají všelijaká překvapení. Po znovuotevřené Lidovce se do fronty staronových míst ve Varnsdorfu zařadila Koliba a aktuálně také Střelnice.

Poté, kdy tuhle budovu vyklidila MAS Šluknovsko, začala být aktuální otázka, jestli spadne radním při zastupitelstvech na hlavu, nebo se do toho někdo po hlavě vrhne. Překvapivě se ukázala pravdivou druhá varianta, byť informace o tom, že Střelnice je opět pronajatá, byla poměrně vágní a kusá – a tak nějak se nám nedoneslo, kdo a proč. Důležité je, že začala znovu fungovat restaurace, kterou jsme se rozhodli vyzkoušet. Ovšem jednou pozor, paní kněžno – nenechte se zmást a těmhle webovkám nevěnujte pozornost, to je jen netový pohrobek, nemající se současným provozovatelem už nic společného.

Nejsem si tak úplně jistý aktuálními zákony a předpisy, tak mne trochu zaskočilo, že na dveřích na cedulce je pouze jméno a telefon provozovatelky. Jenže to je asi tak jediná výtka, kterou bych na adresu restaurace mohl mít.

DSC_0014.JPG

Provozní doba restaurace Střelnice Varnsdorf

Na jídelním lístku dvě polévky, deset hlavních jídel a dva dezerty, kromě toho na stole nabídka malých dobrot (nakládaný hermelín, utopenec, klobása a dalších 7 kousků). Ceny úplně normální. Po jídle se ujišťuji, jestli to myslí vážně s denní nabídkou hned 10 jídel. Prý jo, a ještě ke všemu to není stálý sortiment, ale denně se obměňuje.

DSC_0016.JPG

Jídelní lístek 16. dubna 2015

DSC_0002.JPG

Malé dobroty – stálá nabídka chuťovek

Mezi polednem a jednou jsme tu jen dva, asi se to zatím moc nerozkřiklo. Protože nevíme, do čeho jdeme, dáváme si i polévku. Přistane před námi široká mísa, zelenina je úplně akorát, neblemtá se a ani není syrová. Než stačíme vyškrábnout poslední lžíci, máme vedle sebe talíře s druhým chodem. No potěš pánbů, to jsme si tu polévku snad ani neměli dávat. Ještě že nikam nespěcháme. Měl jsem co dělat, abych to do sebe nacpal a na následný dotaz, jestli si dáme i nějaký ten dezert, musím s úsměvem reagovat, že fakt ne, protože by se prostě nikam nevešel. Odcházím syt a spokojen a přeju si, aby tu nebylo tak prázdno jako dneska, aby to nějakou dobu vydrželo, protože sem by mi problém chodit na jídlo i častěji určitě nedělalo.

DSC_0007.JPG

Kuřecí vývar s domácím drobením

DSC_0008.JPG

Kuřecí směs se zelinou a sladkou chilli omáčkou podávaná s vařenou rýží

DSC_0010.JPG

Vinná klobása s bramborovou kaší

Tagy