weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam potřiadvacáté v roce 2015

Víkend se blíží, probereme tedy zásobník akcí, o nichž se nám poštěstilo dozvědět.

Fakt si chvílemi připadám jako dement, neschopný blb a průhledná stěna v jednom. To je samé ano, ano, rádi vás uvidíme, samotřejmě dáme vědět, určitě přijďte. Takže jsem si dnes na FB přečetl, že Letní sportovní hry dětí a mládeže ve Varnsdorfu jsou minulostí, aniž jsem kdekoli zahlédl jakékoli info a aniž kdokoli dal vědět. No nic, najdou se i akce, o kterých se je možné dozvědět… Třeba jsem na plakátovacích stěnách viděl pozvání do varnsdorfské Střelnice na Travesti show, ale to zas popravdě nestálo mě ani za to, abych vyndal foťák z batohu…

Ve čtvrtek 4. června 2015 začíná čtyřdenní maraton otevřeného celostátního nesoutěžního festivalu scénického tance Tanambourrée, tento den přehlídkou souborů v divadle. Rumburáci mohou vyrazit na procházku městem, nebo večer zajít do Střelnice na divadlo. A divadelní vyslanci uvádějí Leč pro nimroda v Novém Boru.

V pátek 5. června 2015 pokračuje Tanambourrée dopoledne programem pro ZŠ a MŠ tancováním na zahradě MŠ na Národní. A navečer se nám to tak pěkně sešlo, že by se jeden mohl střelit do hlavy a stejně by to nepomohlo. V Městském divadle Varnsdorf Simona Stašová a Oldřich Vízner, ve stejnou hodinu se tancuje v ateliéru varnsdorfské ZUŠky. O hodinku později zpívá v Městské knihovně Varnsdorf Kvíltet při svíčkách, ve stejnou hodinu pak začíná Kocouří hudební léto v pivovaru. No, a co já teď jako s tím?

V sobota 6. června 2015 začíná Filipovská pouť. Zdalipak nám i letos někdo napíše svůj názor? V Jiříkově pro děti Den s IZS. Na Studánce se pojede další ročník Varnsdorfské padesátky. Kromě Jiříkova bude Den dětí třeba i v Lipové. Tanambourrée pokračuje třetí den tradičně ukázkami v exteriérech města, kvůli čemuž se nedostanu do Krásné Lípy na varhanní koncert. Ale měl bych stihnout další vystoupení Laca Décziho na Fabrice.

V neděli 7. června 2015 nějaké to sportování – v Jiřetíně pod Jedlovou se bude řádit na SCHRÖDI SPORTS DAY. Na Dymníku se poběží Běh rumburské vzpoury. Já ale dopoledne budu trávit v Městském divadle ve Varnsdorfu, kde bude končit závěrečným vystoupením taneční festival Tanambourrée.

Zkuste se podívat také do plakátků, případně si něco najdete v našem kalendáři.