weby pro nejsevernější čechy

7. listopad v Mikulášovicích.

Ne, neobávejte se vzpomínek na minulost, datum je jen datum a právě na tento den vyšlo otevření kulturáku v Mikulášovicích po provedené revitalizaci, jak stojí v projektu.

Realizace tohoto projektu definitivně rozhodla o osudu tohoto významného kulturního zařízení v Mikulášovicích, kdy ještě v 90. letech min. století nebylo zcela jasné, co bude se Slovanským domem dít dál. Byly provedeny opravy interiéru sálu, vybavení novým nábytkem a zařízením, modernizováno technické zázemí scény a řada dalších nutných zásahů, prostě taková generální oprava.


Po úvodním projevu starostky města ing. Trojanové se diváci ponořili do děje komedie Jak je důležité míti Filipa (autor Oscar Wilde) v podání divadelního souboru Hraničář z Rumburka. Plný sál odměnil na konci představení účinkující dlouhým potleskem. Přejeme mikulášovickým co nejvíce úspěšných kulturních akcí s hojnou účastí návštěvníků. Ani ne za měsíc (5.12.) zde vystoupí jedna z nejpopulárnějších slovenských kapel Horkýže Slíže s předkapelou Toxic People, a 10.12. se bude konat Vánoční koncert za účasti skupiny Nezmaři a pěveckého Mikulášovického sboru.

Tagy