weby pro nejsevernější čechy

Veletrh Infotour a cykloturistika Hradec Králové 2016

I když si to možná nechceme připustit, jaro klopká na dveře čím dál víc, turistická sezóna je tu za chvíli a každý tip, kam se zatoulat, se může hodit.

Protože občas moc čtu, narazil jsem na upoutávku na 17. ročník veletrhu cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové ve dnech 11. – 12. 3. 2016. Vlastně to od nás z Opičích hor není zas tak daleko, ve východních Čechách to zas tak moc neznám, proto jsem v pátek vyrazil na průzkum.

Budova trochu oprýskaná, přístupové schody z jedné strany moc důvěry nebudí. Uvnitř ale vše OK. Dvě zaplněná patra – přízemí proloženo mírně neturistickými artefakty, jako rakytník nebo kafe, hodně cestovek, nějaké zahraničí. To v patře je to jiný masakr. Sice je tu taky hojně cizina (Čína, Polsko, Chorvatsko), ale tu přehlížím, doma toho máme k vidění dost a dost. Zaměření má být především Královéhradecko a Pardubicko, ale jsou tu západní Čechy, jižní Čechy, Praha, Morava. Probíjím se od stánku ke stánku, tu se zakecám, tam popovídám, a hlavně batoh se plní a plní. Materiály o místech známých, i neznámých, sem tam výměna vizitek, tak uvidíme, co z toho vzejde.

Obecně lze konstatovat, že se tu velmi mocně připravují na oslavy 150. výročí bitvy u Hradce Králové v roce 1866, a celá republika je ve znamení 700. výročí narození Karla IV. Takže kromě přírody, památek a zajímavostí taky řada akcí.

Prušáci s Rakušáky společně:

Tagy