weby pro nejsevernější čechy

Oblastní přehlídka dětských country tanečních souborů v Rumburku

V sobotu 11. dubna 2015 se v sále restaurace Dýmník konala přehlídka, honosící se prý široko daleko nejdelším názvem – oblastní přehlídka dětských country tanečních souborů.

Kdysi dávno jsem na jednom ročníku byl. od té doby jsem neměl příležitost. Takže když jsem měl tentokrát díru v časovém harmonogramu, zajel jsem se podívat. Letos devátý ročník, jeden rok se vynechávalo, takže takové malé skorokulatiny.

Pokud se pamatuji dobře, bývala tu porota, což aktuálně není – jedinými hodnotiteli jsou diváci, kteří k zakoupené vstupence dostávají lístek, na který po ukončení programu napíší číslo dle nich nejlepší choreografie. Jak je vidět z fotografie programu, místní zástupci žádní. Dva soubory odpadly kvůli nemocem, i v jednom z účinkujících musela zaskakovat vedoucí. 9 čísel všeho druhu – line dance, show, step a další, jejichž označení ani neznám. Trochu mě zaráží, že za ukázkové country jsou považování Maxim Turbulence. Já vím, jsou to děti, ale přece jen…

Po odpočinkové pauze nastupuje host, dospělácká skupina Báby step (jo, za celý program stál na parketu jediný kluk) dojde na odměňování – nejmladší účastnice, všichni účinkující a dort dostává podle sčítání diváckých hlasů č. 3, tedy jediné vystoupení, které jsem alespoň zčásti natočil.

Tagy