weby pro nejsevernější čechy

Výstava Song Mi Kim ve Sklářském muzeu v Kamenickém Šenově

Ve Sklářském muzeu v Kamenickém Šenově byla zahájena další výstava. Tentokrát zde svá díla vystavuje korejská výtvarnice Song Mi Kim.

Sobotního slavnostního zahájení se zúčastnily také dvě legendy českého sklářství – profesor René Roubíček a profesor Vladimír Kopecký, v jehož ateliéru na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze autorka studovala.

Song Mi absolvovala Katedru sochařství Vysoké školy Sungshin v Soulu (1992-1998). Zaujata pořadem o českém skle v korejské televizi nadchla se pro studium skla v ČR. Studovala nejprve v ateliéru skla na VŠUP v Praze (2005-2007). Aby získala praktické zkušenosti, nastoupila ve Střední uměleckoprůmyslové škole sklářské ve Valašském Meziříčí. V té době se v Kamenickém Šenově zúčastnila studentského programu 5. Mezinárodního sympozia rytého skla, na němž za svůj objekt získala ocenění České sklářské společnosti. V současné době žije a pracuje v Praze.

instalace.jpg

Instalace výstavy

Autorka využívá širokou paletu možností sklářských technik a zručnosti řemeslníků z mnoha míst naší republiky. Propojuje tvary, barvy i materiály, které dotvářejí a podtrhují vlastní vnitřní výpověď a charakter skleněné hmoty. Z fantazijního světa, z propojení východních a evropských legend, z reakcí umělkyně na současnou politickou situaci v Koreji vychází její originální prostorové kompozice i drobnější díla, prodchnutá pro ni chrakteristickou poetičností ve velmi precizním řemeslném ztvárnění. Bájní draci, ryby, myši i další tvorové tak v její tvorbě ožívají a vypráví příběhy s hlubokým podtextem.

Výstavu Song Mi Kim ve Sklářském muzeu v Kamenickém Šenově můžete navštívit do soboty 28. 11. 2015.

Otevírací doba muzea: září – říjen denně mimo pondělí od 10.00 do 16.00 hodin, v listopadu středy a neděle, rovněž od 10.00 do 16.00 hodin.

Helena Braunová, ředitelka

Sklářské muzeum

Osvobození 69

471 14 Kamenický Šenov

Tel./fax: 487 767 206, 602 164 493

E-mail: muzeumskla@volny.cz

www.muzeumskla.cz

www.facebook.com/muzeumskla

Tagy