weby pro nejsevernější čechy

Restaurace Starý klub, Česká Kamenice

Další náhodný a nepravidelný gastroservis mne tentokrát zavál do České Kamenice, kde jsem se zastavil ve zdejší restauraci Starý klub, umístěné v budově bývalého vrchnostenského špitálu.

V tomhle městě jsem už byl mnohokrát, i v blízkosti této restaurace. Hned vedle ní je úžasná kaple Panny Marie, jeden rok se tu na venkovní terase, kde je i malý amfiteátr, konala mažoretková přehlídka, ale nějak nikdy nebyla příležitost a důvod zajít dovnitř, přímo do restaurace. Dá se tu i zaparkovat autem, i když míst je tu jen pár.

Pravda, nabídka z jídelního listu (který obsahuje i historii místa) jde trochu mimo mou obvyklou cenovou kategorii, denní nabídka ale vypadala zajímavě a přijatelně. Ovšem v době, kdy jsem dorazil já, už byla probraná a některé položky byly nedostupné.

Pár lidí v restauraci sedělo, někteří dokonce venku na terase. Interiér příjemný, kombinace moderny a historie, židle pohodlné, na jedné stěně dokonce knihovnička. Obsluhu jsem asi trochu zaskočil, když jsem si k pití vybral domácí limonádu, ale netrvalo to dlouho a před sebou jsem měl džbánek ledového pití. O něco později pak objednaný hovězí gulášek s bramboráčky (3 kusy), hojně zasypaný čerstvou cibulí.

Za sebe mohu říct, že kdo se tu na jídlo zastaví, neprohloupí. Jen pokud je na tom jako já, musí si pohlídat správné hodiny, aby využil cenově výhodnější denní nabídku.

DSC_0408.JPG

Denní nabídka

DSC_0409.JPG

Interiér restaurace

DSC_0410.JPG

Moderna a historie, svítidlo na záklopovém stropě

DSC_0412.JPG

Domácí limonáda s limetkou a citronem

DSC_0415.JPG

Hovězí gulášek s bramboráčky

DSC_0416.JPG

Odborníci snad rozeznají, co se tady čepuje…

Tagy