weby pro nejsevernější čechy

Den pro maminky ve Varnsdorfu

V pátek 18. prosince 2015 se v Domě dětí a mládeže ve Varnsdorfu uskutečnil odpočinkový Den pro maminky, pořádaný ve spolupráci s učilištěm služeb a cestovního ruchu Vyšší odborné školy, Střední průmyslové školy a Střední odborné školy služeb a cestovního ruchu Varnsdorf.

Vím, že maséři, kadeřnice, manikýrky (či jak se vlastně ty obory a profese správně jmenují) občas podobné akce provozují, třeba ve varnsdorfském bazénu. Ale nikdy jsem neměl příležitost se zajít podívat okouknout, nakolik jsou žáci školy vytížení, jestli je zájem. Kolik maminek asi přitáhne slogan „Prožijte příjemné chvíle, kdy si můžete dopřát masáže, kadeřníka, kosmetiku či manikúru – připraveno je malé občerstvení a zajištěno hlídání vašich dětí“?

Protože jsem v pátek před odchodem na Vánoční jarmark na gymnáziu vyšetřil chvilku, zašel jsem se podívat. Dostalo se mi poučení, že chodit v době oběda není moc chytré, protože maminky s dětmi chodí dopoledne a po obědě, tudíž toho zrovna moc nenafotím. Přesto tu bylo živo, i když z herny byla zrovna všechna mrňata na odchodu, protože maminky byly zrovna došperkovány (aspoň jsem si směl vyfotit výsledek). Podle vedeného seznamu se tu za dopoledne protočilo zájemkyň dost a dost ovšem u masérů měli zrovna pauzu. Tak jsem kvůli fotkám obětoval vlastní tělo (i když moc jako maminka nevypadám) a foťák svěřil přítomným, takže dodatečně děkuji za spolupráci. A maminkám mohu jen doporučit, že až někde na podobnou akci bude zase upoutávka, ať neváhají a chvíli času si udělají…

Tagy