weby pro nejsevernější čechy

Malevil Cup 2015

V sobotu 20. června 2015 se v sousedním Libereckém kraji nádhernou i náročnou krajinou Lužických hor vydal na cestu 16. mezinárodní MTB maraton Malevil Cup 2015.

Pravda, moc jsem ze závodu neměl, ono se za pultem ve stánku moc dobře nekouká a nefotí, ale pár dojmů přece jen mám.

Co a kde je Malevil, to jsem představu měl, párkrát jsem i projížděl kolem. Ovšem když jsem s naloženým autem zajel do areálu dovnitř, zůstal jsem dost paf, natož když jsem během dne měl chvilku se proběhnout. Málem bych tu dokázal mezi početnými stánky, budovami a atrakcemi zabloudit. Hlavní závod (40, 60 a 100 km) startoval v nedalekém Jablonném v Podještědí. Tady byl „jen“ dojezd, zázemí a nějaké doprovodné akce – třeba jízdy handicapovaných a dětí, pokud jsem zaznamenal. Toi-Toiky, umývárny, sprchy, myčky kol, jídlo a jídlo a jídlo, servis a prodej všeho, co s cyklistikou souvisí. Počasí zřejmě nějaké ty návštěvníky a možná i závodníky odradilo, ale nakonec se těch pár přepršek vydržet dalo a dočkali jsme se i sluníčka a lidí tu bylo dost a dost.

Smekám před každým, kdo dokáže takovou monstrakci zorganizovat. A přežít. A dělat ji zas a zas. I u nás máme příklady takových šílenců a pár míst, kde se něco podobného koná. Ale tady to tak nějak bylo víc na pohodu, víc do prostoru. Pro takovou akci perfektní místo – všude blízko a přesto nikdo nikomu nepřekážel, trávníčky a zákoutí, kde se dalo posedět, poležet, odpočinout. Podívaná i pro nesportovce – kozy, ovce, krůty, lamy, pštrosy, holubi, skákací hrad, alkoholové brýle a čertví co jsem všechno neviděl. A nakonec i relax pro mne, protože tady, tady mě nikdo neznal, až na světlé výjimky, třeba v osobě jednoho z moderátorů :-).

Pár zasvěcenějších slov a obrázků porůznu třeba tady -> nebo na FB tady ->, technické záležitosti tady ->. A ještě třeba video ->

Tagy