weby pro nejsevernější čechy

Strongman Varnsdorf 2014

Varnsdorfský sportovní klub Northern Strongman Varnsdorf v sobotu 5.7.2014 uspořádal na nádvoří pivovaru Kocour sportovní den. Dopolední část byla určena pro kategorie junioři do 18 let a příchozí. Odpolední část byla vyhrazena pro kategoriím Strongman do 100kg a Strongwomen.

Pořadatelé připravili tyto disciplíny:

1. Car pull – přitahování auta na laně na čas – limit 1 minuta

2.Log lift – zdvih klády na max. počet opakování – limit 1 minuta

3. Farmers walk – farmářská chůze na 20 + 20 metrů na čas – limit 1 minuta

4. Tire flip – převracení pneumatiky, 10 otoček na čas – limit jedna minuta

5. T-rex stones – přenášení kamenů na palety, 4 kameny na čas – limit 1,5 minuty

Pro neznalé malé, ale důležité upřesnění k disciplínám. Popotahovalo se autíčko s prodloužením. Zapomněl jsem se zeptat organizátorů na hmotnost terénního Chevroletu, takže odhaduji cca 2000kg možná i více a jako „bonus“, tahalo se do mírného kopce. Ženy si „zalaškovaly“ s menší verzí terénního Nissana Terrana hmotnost odhaduji na cca 1400kg. Po stejné trase jako muži, takže taky do kopečka. Kláda byla naložena na pro muže na 82 kg a pro ženy 40kg. Farmářská chůze se zátěží 113kg v každé ruce pro muže a 43kg pro ženy. Když jsem prvně uviděl pneumatiky, tak jsem nevěřil, že tu větší, 430kg těžkou, někdo převrátí. Ale našli se tací borci, dokonce i dvakrát! A pan rozhodčí dokázal, že to taky umí. Tu menší, 200kg, zvládli všichni i ženy. A přenášení kamenů? Muži se popasovali se sestavou 70,85,100 a 115kg, ženy 45,45,55 a 70kg.

Klobouk dolů. Z podslunečníku, s pivem před sebou, to občas vypadalo jako velmi jednoduchá záležitost. Někteří borci zvládali jednotlivé disciplíny s takovou lehkostí, až se nechtělo věřit, s čím si pohrávají. U dalších, ale výraz obličeje jasně dokumentoval, že o tak jednoduchou záležitost se nejedná. Kvalitní sportovní výkony sledovalo několik desítek diváků. Příště snad budu moci napsat stovek, neboť podívaná je to zajímavá a sportovní výkony obdivuhodné.

Fotografie z odpolední části – Jiří Laštůvka

A pár fotek z dopolední části – Ivo Šafus

Tagy