weby pro nejsevernější čechy

Strongman Varnsdorf 2015

V sobotu 4. července 2015 se v areálu varnsdorfského pivovaru Kocour uskutečnil 2. ročník závodů siláků zblízka i zdaleka.

Dorazit z chládku masivních zdí a podzemí do pekelné výhně u Kocoura byl nejen teplotní šok, navíc když člověk mohl sledovat neskutečné výkony mužů a žen, potýkajících se s připravenými discipilnami. Pot kapal a řimul se, výkřiky létaly vzduchem, kůže se trhala a občas prýštila krev.

Dorazil jsem na konec dopolední části – kategorie strongwoman (bez omezení) + strongman Junior (do 18 let) + Strongman příchozí. Tu zdokumentoval Dušan, jeho fotky jsou k vidění tady ->. Já viděl už jen posledních pár zvednutí činky a vyhlašování výsledků. Nad waflí od čokodžemů jsem počkal na hlavní závod (Strongman do 100 kg), zatímco Dušan odjel dokumentovat rumburské rugby.

Z pěti disciplin (vesměs jiných či jinak organizoavných než minulý rok) jsem vydržel tři, v nichž se střídali muži a ženy (tedy, ženy, soutěžila i jedna šestnáctka!):

1. Car pull (přitahování auta na laně na čas, limit 1 minuta)

2. Axle clean and jerk (přemístění a výraz axle osy na max. počet opakování, limit 1 minuta)

3. Medley (limit 1,5 minuty): Farmers walk (farmářská chůze na 20 metrů) + Tire flip (převracení pneumatiky, maximální počet otoček)

Tou dobou už jsem se skoro pod slunečními paprsky roztékal a vyrazil raději o dům dál. Všichni, kteří se tu mořili, mají můj neskutečný obdiv. Věčná škoda, že si tohle klání nenašlo diváky – hádám, že krom Dušana a jeho kolegů a kolegyň a Zajíčkovic rodiny šlo jen a pouze o rodinné příslušníky a známé závodníků.

O loňském ročníku hned dvakrát – nejprve laicky tady -> a pak přímo od organizátorů podrobně tady ->

Tagy