weby pro nejsevernější čechy

Dny lidové architektury Ústeckého kraje 16. 7. – 24. 7. 2016

Vážení návštěvníci i místní občané, příznivci venkovské architektury, rádi bychom Vás pozvali na Dny lidové architektury Ústeckého kraje, které se uskuteční v týdnu od 16. do 24. července 2016 v regionu Českého Švýcarska, Šluknovska a Lužických hor.

Jedná se už o 4. ročník celostátní akce, jejímž smyslem a cílem je přispět k širší popularizaci, hlubšímu poznání a pochopení hodnot a významu lidového stavitelství a rovněž k posílení vědomí odpovědnosti za jeho uchování příštím generacím.

Hlavní program bude probíhat v sobotu 16. 7. 2016 v obci Lipová u Šluknova u opraveného podstávkového domu č. p. 424 a jeho součástí budou komentované prohlídky, prezentace, výstavy, ukázky tradičních řemesel a prodej výrobků, občerstvení a další aktivity.

Podrobný program zde ->

Možnost nahlédnout do zachovalých a udržovaných zajímavých vesnických staveb, poznat méně známá pozoruhodná místa a památky, seznámit se s jejich historií a zvláštnostmi nebo si vyslechnout zasvěcený výklad odborníků budete mít v sobotu 16. i v neděli 17. 7. a také během následujícího týdne i v mnoha jiných lokalitách – např. v Krásné Lípě, Rumburku, ve Studeném, ve Starých Křečanech apod.

Podrobné programy zde ->

Hlavními pořadateli Dnů lidové architektury Ústeckého kraje jsou FOIBOS BOOKS, NPÚ, Ústecký kraj, TUR Šluknovsko, Obec Lipová, České Švýcarsko o.p.s.

Mgr. Dana Štefáčková

Vedoucí PR a marketingu

České Švýcarsko o.p.s.

Křinické nám. 1161/10

Krásná Lípa 407 46

Tel:+420 412 383 254

Mobil: 777 819 198

dana.stefackova@ceskesvycarsko.cz

www.ceskesvycarsko.cz

Tagy