weby pro nejsevernější čechy

David Deyl ve Varnsdorfu (Roadshow Radia Contact 2015)

V loňském roce se přes některá náměstí ve Výběžku a okolí prohnala část Divokýho Billa, letos přivezlo rádio Contact Liberec do RBK a VDF Davida Deyla. Celého.

Popravdě nevím, kolik lidí ve Výběžku tohle rádio poslouchá, já ho ladím v autě z nouze, když jedu ze severu na východ. Pár lidí ale dorazilo, možná kvůli plakátkům, které byly minulý týden po městě k vidění. A někteří (některé) dorazili(y) opravdu pečlivě připraveni(y).

Auto nejprve projelo přes náměstí kamsi do dáli, ale za chvíli se vrátilo. Prý šlo jen o malý zavcí okruh po hlavních cestách, aby případně dorazil někdo další. Stejně jako loni – žluté autíčko, zvané Tykadlo RCL, stoleček a sesle, zpěvák, pařící se v kožené bundě, vytahuje štůsek fotografií a fix a fronta se začíná řadit. Opravdu si nejsem schopen vybavit, co vlastně tenhle příjemně působící mladý muž zpívá, ale když se občas připojí k písničkám, hraným z amplionu na střeše auta, překvapivě slyším, že je to zcela totožný hlas. Fronta, plná zástupců všech generací, je obstarána, perníkové srdce předáno a před odjezdem do Cvikova ještě fotografování a moderátor slibuje, že se připravuje spanilá jízda Ewy Farne a Petry Janů a že včas dají vědět, přes která města se pojede.

Tak pokud jste byli, třeba se najdete:

Tagy