weby pro nejsevernější čechy

Integrovaný záchranný systém v akci 2016

Opět skoro těsně před konáním akce jsem dostal pozvání na úterý 24. května 2016 k varnsdorfské sportovní hale, kde se konal další ročník vzdělávacího programu pro I. stupeň základních škol, ve kterém se žáci seznamují s prací složek Integrovaného záchranného systému.

Náplň akce tradiční a pro mrňata zábavná. Jak je psáno na FB varnsdorfských hasičů: žáci škol se – stejně jako každý rok – seznamovali s prací policistů, strážníků, zdravotníků ale i profesionálních a dobrovolných hasičů.

Takže foukání do alkoholtesterů (i letos také do německých, opět dorazili zástupci zpoza hranic), jízda zručnosti na kolech, kriminalistická laboratoř, zbraně, výbava těžkooděnce, záchranné vozidlo Global Assistance, figurantky pro zásady první pomoci. Povídalo se o pravidlech silničního provozu, lezlo se po provazovém žebříku, stříkalo (i na mě), zkoušely dýychací přístroje, oblek proti hmyzu, neprůstřelná vesta nebo pouta. A samozřejmě to nej, ukázky práce psovodů – aport, poslušnost, pacifikace násilníka.

Rok 2015 ->, rok 2014 ->

Fotky ZŠ náměstí E. Beneše k vidění ve školní fotogalerii zde ->, Základní škola a Mateřské škola Bratislavská zveřejnila fotky zde ->

Tagy