weby pro nejsevernější čechy

Kytara napříč pivovarem

Nikdy bych si nemyslel, že budu chodit za kulturou do pivovaru. Nikdy bych si nemyslel, že do našeho „proslaveného“ města může stát za to zavítat nějakému Američanovi zahrát v hospodě. Nikdy bych si nemyslel, že maník s kytarou, o kterém jsem v životě neslyšel (tímto se mu dodatečně omlouvám), mě přinutí dvě hodiny vestoje podupávat do rytmu.

A vida – cestička se najde a po řadě domácích interpretů do Kocoura dorazil Adam Rafferty, o kterém je možno se dočíst, že je dnes považovaný za jednoho z nejlepších aranžérů skladeb jazzu, blues a pop music pro sólovou kytaru. V rámci XIV. ročníku mezinárodního festivalu Kytara napříč žánry nám předvedl, zač je toho loket, protože začal před časem sám hrát na akustickou kytaru. A opravdu napříč žánry – jazz, Michael Jackson, Stevie Wonder, ABBA, country a řada dalšího. Zkuste googlit, zkuste youTubeovat, ale upřímně – není to ono, live je prostě live.

Jo, a jinak – hned v pátek pro změnu jiný žánr. V Dolní Poustevně v kostelíku Centrum setkávání bude hrát od 19:30 Mexičan Aron Govea. Bohužel ale sám, tanečnice se hodila marod…

Tagy