weby pro nejsevernější čechy

Nová výstava v Domě Českého Švýcarska – Soužití s velkými šelmami

Rádi bychom Vás pozvali na výstavu na téma: Soužití s velkými šelmami, kterou pořádáme v rámci projektu: Návrat divočiny do Českého Švýcarska, a kterou nám zapůjčila organizace Hnutí DUHA.

Tato výstava je od roku 2009 na cestách po českých a moravských muzeích, galeriích a informačních centrech. Výstava švédských a norských autorů se skládá ze 31 panelů, připravilo ji a o české podrobnosti doplnilo Hnutí DUHA. Expozice zobrazuje život vlků, rysů, medvědů a také severských rosomáků. Líčí jejich pokusy o soužití s lidmi v různých částech Evropy a upozorňuje na hlavní problémy, s nimiž se tato vzácná zvířata potýkají. Počty velkých šelem se téměř ve všech evropských státech v posledním půlstoletí zvýšily, ale jsme my lidé na to připraveni? Výstava je ke shlédnutí v otevírací době informačního střediska každý den od 9:00 do 17:00, přes léto až do 18:00 (pauza od 12:00 do 12:30).

K výstavě je možné zakoupit v informačním středisku brožurku: „Soužití s velkými šelmami“ nebo si vyzvednout leták: „Návrat vlka a rysa do Českosaského Švýcarska a Šluknovského výběžku“, který vydala v těchto dnech naše organizace.

Výstava potrvá v Domě Českého Švýcarska do 7. října a po té ji vystřídá výstava o netopýrech od České společnosti pro ochranu netopýrů. Na podzim chystáme k tématu návrat divočiny i řadu přednášek.

Ing. Jarmila Judová – koordinátorka pětidenních programů

České Švýcarsko o.p.s.

Křinické nám. 1161/10

Krásná Lípa 407 46

Tel: +420 412 383 467

Mobil: +420 775 552 790

jarmila.judova@ceskesvycarsko.cz

www.ceskesvycarsko.cz

Tagy