weby pro nejsevernější čechy

Hasičská soutěž v požárních útocích ve Varnsdorfu

Tak jsem nakonec v sobotu 24. září 2016 stihl i jednu akci, kterou jsme neměli v kalendáři a kterou jsem nezmínil aniv pozvánkách. U sportovní haly ve Varnsdorfu se konala soutěž. Soutěž v požárních útocích. Soutěž v dětských kategoriích.

Bohužel, to je asi tak všechno, co jsem schopen fundovaně sdělit. Tyhle akce jsou totiž dobře „utajené“, informace o nich se zřejmě šíří jen ústním podáním mezi zasvěcenými. Nelze nic najít ani dopředu, ani pozadu, přesto je na akci účastníků i doprovázejících víc než dost. Původně jsem myslel, že pobudu jen chvilku, jenže abych ulovil alespoň pár fotek, protáhlo se to… Několik minut příprava – centrála, hadice, spojky, a pak pár vteřin kvaltu a sestřelení lahve. A znovu, takže za hodinu snad jen 3 starty, byť dvě kádě. Takže bohužel, musel jsem z dalšího denního programu vynechat zastávku na Pohádkovém lese u Koliby.

Na doplnění alespoň něco – soutěž pořádala jednotka dobrovolných hasičů z VDF. Byla nejen pro místní, účast byla jak z širšího okolí, tak i z Německa (jejich družstvo překvapilo, i s vypůjčeným vybavením se dokázali dostat na stupně vítězů). A jak mají na FB varnsdorfští hasiči: „pokračujeme ve sbírání medailí a pohárů – první místo (starší) a druhé místo (mladší).

Tagy