weby pro nejsevernější čechy

Polevský běh již v sobotu. Letos se běží již podesáté!

Běžkaři z oddílu SKI Polevsko pro vás v sobotu 8. dubna 2017 připravují tradiční běžecký závod zařazený do Okresní běžecké ligy (OBL).

Letos se koná jubilejní 10. ročník Polevského běhu, proto bude závod v rámci OBL bodově zvýhodněn. Zároveň pořadatelé chystají novinku – nesoutěžní procházku či indiánský běh pro jednotlivce i rodiny s dětmi po stopách závodu v délce 3 – 5 km. Účastníky čeká krásná panoramatická trasa s výhledy na Českolipsko, Lužické hory i část Českého Švýcarska. Běžci si mohou vybrat trať v délce 5 nebo 10 km, samozřejmostí je oblíbený dětský závod. Na Polevský běh jsou srdečně zvány všechny věkové a výkonnostní kategorie od nejmladších běžců a běžkyň až po veterány. Běh je svým charakterem určen pro celou rodinu.

Přihlašování nejmenších závodníků proběhne na Jedličné v sobotu od 8:30 do 9:30 se startem jednotlivých kategorií od 10 hodin. Trasy jsou v délkách od 200 do 600 m. Žáci a dorostenky se utkají na dvouapůlkilometrovém okruhu. Na hlavní závod se mohou účastníci přihlašovat od 8:30 do 11:00 v lyžařské boudě na Jedličné. Závodníci mají na výběr trasu v délce 5 nebo 10 km, přičemž trať 10 km se poběží dvakrát na pětikilometrovém okruhu.

Členitá trasa běhu zavede běžce zvlněným terénem do krásných koutů Lužických hor do okolí Polevska a Kytlice a solidně prověří jejich jarní kondici. Závod vede z velké části po lyžařských tratích například k lyžařskému vleku nebo na Polevský vrch nebo přes kytlické pastviny a nabídne závodníkům krásné výhledy na Českolipsko a Děčínsko. Svým profilem je Polevský běh považován za nejtěžší závod českolipské běžecké ligy a mnozí ho považují i za nejhezčí. Prezentace, start i cíl proběhne v osadě Jedličná mezi Polevskem a Kytlicí, kde bude možné i parkovat.

Vyhlášení dětských vítězů proběhne vždy po doběhnutí části kategorií (v 10:45 a 11:15), nejlepší borci hlavního závodu budou vyhlášeni po 13. hodině. Pro závodníky jsou připraveny zajímavé ceny od sponzorů včetně losování tomboly. Nebudou chybět bylinky a květiny, sklo či poukázky do hospody. V případě nepříznivého počasí se vyhlášení hlavního závodu uskuteční v sále hospody na Polevsku.

Polevští běžkaři letos v zimě po několika letech uspořádali všechny naplánované závody. Začalo se na Silvestra Silvestrovským během, dále na Polevsku proběhly závody Polevska lyže, Lužická 30 a v Novém Boru pak Lyžařský sprint a na závěr Historická lyže v rámci novoborského masopustu. Zima přála všem příznivcům běžeckého lyžování, letos od ledna do února panovaly skvělé lyžařské podmínky, jaké nepamatujeme posledních deset let. Mezi další oblíbenou akci připravovanou na léto bude patřit Kytlický minitriatlon, jehož 31. ročník se koná 12. srpna 2017.

Rozpis kategorií, veškeré propozice k běžeckému závodu a termíny dalších pořádaných akcí najdete na www.skipolevsko.cz.

Jan Šmíd, SKI Polevsko

Foto: M. Petrtýl – Ski Polevsko

Tagy