weby pro nejsevernější čechy

Pohádka, park, průvod a pálení (Varnsdorf)

Poslední den dubna, věnovaný pálení jistých bytostí patrně ženského pohlaví, letos připadl na čtvrtek. I Varnsdorf měl 30. dubna 2015 „tradiční“ program, v němž bylo letos leccos jinak.

Tentokrát nikoli v parku před knihovnou, ale v parku před divadlem. Ale nikoli hned, nýbrž až po pohádce. O čarodějnici Chytrolíně – veselá pohádka plná písniček, kouzel, překvapení a komických situací. Jo, překvapený jsem byl hodně, hudba písniček řvala tak, že jsem hercům nerozuměl ani slovo, a jsem asi příliš, příliš stár, protože komickou jsem neshledal situaci ani jednu. Ale děti se smály, až se za břicho popadaly. A ačkoli v 18:00 byl před divadlem jen velitel městské policie a v divadle pár rodičů s dětmi, na konci pohádky bylo divadlo docela obsazené a po jejím skončení už v parku běhala první soutěžící děcka. Obešel jsem disciplíny dvakrát, a protože průvod byl plánován na 21:00, využil jsem výhody a šel domů. Většina ostatních tam zůstala jen tak čučet, protože brzy nebylo co dělat…

Vrátil jsem se na začátek průvodu, čarodějnice už trůnily skryty zrakům za nazdobenou břízou na traktůrku, který se brzy rozpufal a vyrazil na náměstí. Moderátor několikrát vzýval zakázané slůvko, než mu bylo řečeno, aby si dával na letošní změnu opravdu pozor. Z traktůrku na pódium a jako nejlepší byla vyhodnocena sice jen jedna, ale nakonec na vatře skončily všechny. Upáleny úspěšně, ohňostroj letos bez hudby, leč velkolepý. Pak zase začalo rámusit Semeno, já ještě obešel stánky a hajdy domů.

A připomínka starých časů: rok 2012 ->, rok 2013 ->, rok 2014 ->

Tagy