weby pro nejsevernější čechy

Integrovaný záchranný systém v akci 2015

Další pravidelná akce, o níž jsem se dozvěděl na poslední chvíli víceméně náhodou – ve čtvrtek 28. května 2015 u sportovní haly další ročník vzdělávacího programu pro I. stupeň základních škol, ve kterém se žáci seznamují s prací složek Integrovaného záchranného systému.

Začátek akce jsem po domluvě s -miw-em odhadl vcelku správně, přesto se mi podařilo dorazit až po oficialitách a slavnostním zahájení. Tudíž oba varnsdorfské místostarosty už jsem potkal jen se volně procházet mezi stanovišti, projevy jsem neslyšel.

Když se tak koukám na loňské fotky, něco bylo stejně, něco chybělo a naopak se objevily novinky. Nechybělo foukání do alkoholtesterů (i těch německých, protože tu byli i zástupci zpoza hranic), jízda zručnosti na kolech, omalovánky, kriminalistická laboratoř, hulákání do amplionů a houkačky na autech, dopravní testy, zbraně či výbava těžkooděnce. Lezlo se po provazovém žebříku a stříkalo na cíl a na to všechno začalo svítit sluníčko a udělalo se příjemné teplo.

Atraktivní částí programu, na který dorazily i některé mateřské školy, byla ukázka práce psovodů – od jednoduchého aportu po zneškodnění násilníka. Na ukončení akce které mělo být ve 12 hodin, jsem ale nakonec čekat nevydržel.

A -miw-ovo fotky jsou k vidění na FB varnsdorfských hasičů.

Tagy